Παίρνουν πίσω τα περί “επιτροπείας” της Ελλάδας

Παίρνουν πίσω τα περί “επιτροπείας” της Ελλάδας
Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεξιά, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, αριστερά, στην συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) στις Βρυξέλλες, Σάββατο 22 Οκτ. 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** Eurokinissi

Τους υπουργούς της κυβέρνησης ενημέρωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ευ. Βενιζέλος. Τροποποιήθηκε η πρόβλεψη του προσχεδίου της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την αποστολή τεχνοκρατών

Τηλεφωνική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις Βρυξέλλες, με στόχο την ενημέρωση των μελών της κυβερνητικής επιτροπής στην Αθήνα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης

Από την Αθήνα συμμετείχαν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η διαπραγμάτευση και η συζήτηση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του ότι μετά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης τροποποιήθηκε η πρόβλεψη του προσχέδιου της Συνόδου Κορυφής για “μόνιμη εποπτεία” της Ελλάδας.

Στο κείμενο θα είναι ξεκάθαρο ότι τις αποφάσεις θα τις παίρνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα έχει “τεχνική βοήθεια” από αξιωματούχους της τρόικας.

Τέλος, ο κ.Βενιζέλος ενημέρωσε δύο φορές κατά διάρκεια της συνεδρίασης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για την εξέλιξη των θεμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα