ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 17,5% για τη ΝΔ

ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 17,5% για τη ΝΔ
Second round of the internal party elections for New Democracy Party leader between the two candidates Evangelos Meimarakis ans Kyriakos Mitsotakis, in Thessaloniki, on January 10, 2016. / , , 10 2016. SOOC

Νέα δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5%

Προβάδισμα 17,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα τα κόμματα συγκεντρώνουν τα ακόλουθα ποσοστά:

-Ν.Δ.: 33%

-ΣΥΡΙΖΑ: 15,5%

-Χρυσή Αυγή: 7,5%

-ΚΚΕ: 7%

-Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%

-ΑΝΕΛ: 2%

-Ποτάμι: 2%

-Ένωση Κεντρώων: 2%

-Πλεύση Ελευθερίας: 2%

-ΛΑΕ: 1%

-Άλλο κόμμα: 6,5%

-Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 15%

-Αποχή: 15,5%

-Άκυρο/Λευκό: 7%

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος. 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Επίσης από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες αναμετρήσεις 37% πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ η πλειοψηφία, το 51% εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. 12% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 5,5% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, 92,5% ότι καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία, ενώ 2% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Τέλος τo 19% των ερωτηθέντων θέλει να εξαντλήσει το τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 30% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, 38% θέλει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ 13% απαντά κάτι άλλο ή δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα