Πανηγυρική πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής

Πανηγυρική πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής
eurokinissi

Τις προτάσεις της για τα οργανωτικά ζητήματα του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου η Φώφη Γεννηματά

Τον οδικό χάρτη προς το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα, στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος επιθυμεί μια ανοιχτή διαδικασία, με τη μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων που έλαβαν μέρος στην ενδοπαραταξιακή εκλογική αναμέτρηση, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση όλων των κομμάτων και των φορέων που συμμετείχαν στη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση της αναμένεται να προτείνει το 50% των συνέδρων να είναι εκλεγμένο από τη βάση και το υπόλοιπο 50 ορισμένο. 

Η Φ. Γεννηματά γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, όμως είναι αποφασισμένη να την υπερασπιστεί με πάθος, καθώς όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες της, είναι η μοναδική που μπορεί να εγγυηθεί την συμμετοχή όλων των δυνάμεων που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η ενοποίηση του χώρου. Πρόθεση της επικεφαλής του νέου φορέα είναι στις εξ οφίτσιο θέσεις του Συνεδρίου να μην βρεθούν μόνο οι αντιπρόσωποι των μικρότερων πολιτικών σχηματισμών, αλλά και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της χώρας. “Δεν γίνεται να μην υπάρχουν στο Συνέδριο οι εκπρόσωποι της κοινωνίας”, αναφέρουν από την Χαριλάου Τρικούπη, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι προερχόμενοι από την Κεντροαριστερά υποψήφιοι “σάρωσαν” στις πρόσφατες εκλογές για τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους.

Μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία της Φ. Γεννηματά, αναμένεται να είναι η πρόταση που θα καταθέσει για τη σύνθεση του εκλογικού σώματος που θα εκλέξει το 50% των συνέδρων. Η συμφωνία που είχε γίνει προεκλογικά στην επιτροπή Αλιβιζάτου, προέβλεπε τη συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες μόνο όσων θα δήλωναν ότι επιθυμούν να είναι μέλη του νέου σχήματος κατά την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. Πλέον, η κ. Γεννηματά επιθυμεί να δώσει και μια δεύτερη “ευκαιρία” σε όσους δήλωσαν απλά “φίλοι” του Κινήματος, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.  

Οι συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή διαδικασία θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι επί μέρους επιτροπές που θα συσταθούν άμεσα και θα έχουν την ευθύνη της διεξαγωγής της αναμέτρησης. Άλλωστε, πρόθεση της Φ. Γεννηματά είναι να υπάρξει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα δημοσιεύονται τα κείμενα όσων λάβουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα