Παπαδημητρίου: Έχουμε δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Παπαδημητρίου: Έχουμε δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν βασίζεται μόνο στην άτυπη συμφωνία με τους τραπεζίτες και διαβεβαίωσε ότι ο νόμος Σταθάκη- Κατσέλη προστατεύει την πρώτη κατοικία

Ρητή διαβεβαίωση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν βασίζεται μόνο στην άτυπη συμφωνία που σύναψε με τους τραπεζίτες για τον μη εκπλειστηριασμό κατοικιών αξίας έως 300.000 ευρώ.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιου Καρρά σχετικα με τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι απορρίπτονται από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. «Υπάρχει άτυπη συνεννόηση με τους τραπεζίτες αλλά δεν βασιζόμαστε σε αυτό. Ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη προστατεύει την πρώτη κατοικία» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου και επισήμανε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πλειστηριασμοί για πρώτη κατοικία παρά τα αντίθετα δημοσιεύματα.

Ο κ. Παπαδημητρίου αντέκρουσε εντωμεταξύ τον ισχυρισμό του κ. Καρρά ότι η πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι μέχρι στιγμής ο ρυθμός ολοκλήρωσης της διαδικασίας δεν αφήνει ικανοποιημένη την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα