Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα αποτελέσει ρωγμή στη λιτότητα της Ευρώπης

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν, αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα με θέμα: βΤο νέο Επενδυτικό Σχέδιο της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης" σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν, αρμόδιου για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα με θέμα: βΤο νέο Επενδυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης" σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την Έλενα Παναρίτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων δηλώνει ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, σημείωσε ότι «τα πράγματα δείχνουν ότι πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση» και η συμφωνία είναι θέμα ημερών. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία μπορεί να δημιουργήσει μια ρωγμή στην ασφυκτική λιτότητα στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα Παναρίτη, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε πως είναι θετικό ότι επανεξετάζεται η «λανθασμένη επιλογή της».

Ειδικότερα, παρατήρησε: «Πριν δύο μέρες, ζήτησα και εγώ την επανεξέταση και απεμπλοκή από μία λανθασμένη επιλογή. Έχω την εντύπωση ότι το πράγμα κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Το πότε και πώς θα γίνει αυτό και πότε θα ανακοινωθεί, κατά τη γνώμη μου, είναι δευτερεύον. Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί και να πάει γρήγορα το θέμα της διαπραγμάτευσης και σ’ αυτό, με τη συμβολή όλου του οικονομικού επιτελείου και του Γιάνη Βαρουφάκη και την καθοδήγηση και τις άμεσες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα, τα πράγματα δείχνουν ότι πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών και το ενδεχόμενο παραίτησής του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώσε: «Μένω στην κατηγορηματική διάψευση του υπουργού και την ανακοίνωσή του. Σας λέω το αυτονόητο, που είναι ότι είναι καλύτερο να μην κάνουμε λάθη, αλλά χίλιες φορές προτιμότερο, αν κάνεις λάθος, να προσπαθείς να το διορθώνεις παρά να επιμένεις σ’ αυτό. Αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αλάνθαστη.

Και λάθη κάνουμε και υποχωρήσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία, αλλά επιδιώκοντας υποχωρήσεις και από την άλλη πλευρά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες και η στήριξη και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση και στο πρόσωπο του Τσίπρα είναι ισχυρότερη απ’ ό,τι πριν από τέσσερις μήνες και ίσως αυτό είναι και το κλειδί για τη συμφωνία».

Σε ερώτηση για τη συμφωνία και κατά πόσο είναι θέμα ημερών η επίτευξή της, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Απαντώ κατηγορηματικά ναι. Πιστεύω ότι θα είναι μια συμφωνία που θα μπορεί να δημιουργήσει και μια ρωγμή σε αυτή τη μονοκαλλιέργεια αυτής της φανατικής, θρησκευτικά σχεδόν, μονομερούς και ασφυκτικής λιτότητας στην Ευρώπη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: