Παπαγγελόπουλος: Φασίζουσα και μαφιόζικη η επιχείρηση τρομοκράτησης από Σαμαρά

Παπαγγελόπουλος: Φασίζουσα και μαφιόζικη η επιχείρηση τρομοκράτησης από Σαμαρά
Φωτογραφία αρχείου Ευρωκίνηση

Χαρακτήρισε παρανοϊκούς τους ισχυρισμούς Σαμαρά ότι ο ίδιος βρίσκεται πίσω από το διεθνές σκάνδαλο Novartis και τον κάλεσε «να μηνύσει και τον Ντόναλντ Τραμπ». Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παραγραφεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

«Φασίζουσα νοοτροπία» αλλά και «παρανοϊκούς ισχυρισμούς» καταλόγισε στον Αντώνη Σαμαρά, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής για τις απειλές που εκτόξευσε ο πρώην πρωθυπουργός σε πολιτικούς, μάρτυρες και εισαγγελείς σχετικά με την υπόθεση Novartis ενώ άφησε καιυπονοούμενα για τα πραγματικά κίνητρα του κ. Σαμαρά στην ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Η επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών, προστατευόμενων μαρτύρων και πολιτικών αντιπάλων δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική γραμμή αλλά είναι και δείγμα μεγάλου πανικού» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στις μηνύσεις Σαμαρά και πρόσθεσε: «είναι αποκαλυπτική φασίζουσας νοοτροπίας, μέγα πολιτικό ολίσθημα και μέγιστη δημοκρατική νοοτροπία». «Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς» τόνισε. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Σαμαρά να εξηγήσει τι εννοεί με τη φράση ότι θα τους πάει «μέχρι τέλους». «Ελπίζω να μην εννοεί ο κ. Σαμαράς τη φυσική μας εξόντωση, ούτε την ηθική μας εξόντωση με μεθόδους παρακρατικών μηχανισμών. Τη δικαστική μας εξόντωση την έχει προαναγγείλει ήδη» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Προειδοποίησε μάλιστα ότι με αυτές τις κινήσεις «κάποιοι αναλαμβάνουν ευθύνες για ό,τι συμβεί σε βάρος προστατευόμενων μαρτύρων και εισαγγελέων».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε επίσης «ανοίκειες, συκοφαντικές και αστείες» τις επιθέσεις Σαμαρά. Χαρακτήρισε δε «παρανοϊκό» τον ισχυρισμό του κ. Σαμαρά ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα σε ένα διεθνές σκάνδαλο που διερευνά το FBI. «Αν ισχύει αυτό πρέπει να αναβαθμιστώ σε διοικητή του FBI και της CIA» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και κάλεσε σκωπτικά τον κ. Σαμαρά «να μηνύσει και τον Τραμπ»

Απάντησε, όμως, και στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θυμίζοντας ότι η προηγούμενη εισαγγελέας διαφθοράς κυρία Ράικου που είχε τοποθετηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της μια καταγγελία για «σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου». Μάλιστα η κυρία Ράικου είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis ως «κορωνίδα διαφθοράς» στη χώρα μας και βρισκόταν σε επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές.

Ο Σαμαράς δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του για να λύσει τα δικά του

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε, όμως, και στις κατηγορίες του κ. Σαμαρά ότι ο ίδιος ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. «Δεν ντρέπομαι για αυτή την περίοδο» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι για να λύσει τα δικά του προβλήματά δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του. Τόνισα μάλιστα ότι το 1993 που ο κ. Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή το Μακεδονικό «οργίαζαν οι φήμες» για τα πραγματικά αίτια της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα