Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει κυβερνητική συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς

Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει κυβερνητική συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 9EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Η υφυπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι σχετική αναφορά περιλαμβάνεται μόνο στην Έκθεση Συμμόρφωσης που δεν αποτελεί κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ρητή διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει έρθει σε καμία συμφωνία για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών την επόμενη τετραετία, έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Δεν υπάρχει συμφωνία της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια» είπε η κυρία Παπανάτσιου απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέφεραν στη Βουλή τα σχετικά δημοσιεύματα. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στο ανακοινωθέν της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup που αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, δεν περιλαμβάνεται συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών. Επίσης, τόνισε ότι σε κανένα από τα επίσημα κείμενα της συμφωνίας δεν υπάρχει αναφορά  σε συγκεκριμένο αριθμό. Σημείωσε, αντίθετα ότι η μόνη αναφορά σε αριθμό πλειστηριασμών υπάρχει στην Έκθεση Συμμόρφωσης των Θεσμών για την 3η αξιολόγηση η οποία, όμως, δεν αποτελεί κείμενο συμφωνίας, αλλά πληροφοριακό υλικό για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Τη διετία 2016-2017 έγιναν μόλις 20 πλειστηριασμοί από το Δημόσιο

Η κυρία Παπανάτσιου ανέφερε, επίσης, ότι το ο 2016 έγιναν μόλις 11 πλειστηριασμοί από το Δημόσιο και άλλοι 9 το 2017 και αφορούσαν πολύ υψηλές οφειλές και όχι την πρώτη και μοναδική κατοικία, η αξία της οποίας είναι κοντά στο ποσό του αφορολόγητου. «Το Δημόσιο συνήθως δεν έχει συμφέρον να ξεκινήσει πλειστηριασμό λόγω της σειράς κατάταξης που έχει. Αντίθετα, κάνει κατασχέσεις, δηλαδή ουσιαστικά δεσμεύει το ακίνητο, προκειμένου να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να μην παραγραφεί η οφειλή» εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα