Παπαθεοδώρου: 'Δεν ξέρουμε τι έδωσε η χώρα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση'

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την (απόπειρα) πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θόδωρος Παπαθεοδώρου σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβίας τόνισε πως το κόμμα του δεν θα αφήσει την υπόθεση να πάει στο "αρχείο", καθώς υπάρχει μεγάλη κυβερνητική ευθύνη σε πολλά ζητήματα.

"Δεν την απαλλάσσει την κυβέρνηση από την ευθύνη το γεγονός ότι ψηφίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο το εμπάργκο για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και μάλιστα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ κρύβονται πίσω από την αμφισβήτηση της συμφωνίας εκ μέρους κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ότι πώληση πολεμικού υλικού επιχειρήθηκε να γίνει σε μια χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση" επεσήμανε. Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί το γεγονός ότι υπήρχε πρόθεση να χρησιμοποιηθεί μεσάζοντας στη συμφωνία και πως πρέπει να διερευνηθεί γιατί χάλασε η συμφωνία.

Σε σχέση με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι δεν υπάρχει απόλυτη γνώση του τι έδωσε η χώρα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν “δοθεί” όχι μόνο λιγνιτικά εργοστάσια, αλλά μεγάλο μέρος του πελατειακού δικτύου της ΔΕΗ. Παράλληλα, σ' αυτήν την αξιολόγηση, εικάζει ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις στην ψήφιση της αξιολόγησης στη Βουλή.

Τέλος, για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά μετά την σύσταση του Πολιτικού Συμβουλίου, υποστήριξε πως τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω την εξέλιξη στην κεντροαριστερά, την οποία επιβράβευσε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού και πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες μέχρι να συγκληθεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής σε λίγους μήνες. “Όλα γίνονται για την ανατροπή των συσχετισμών και όσοι δουλεύουμε για το εγχείρημα δουλεύουμε με πάθος και ενθουσιασμό και βλέπουμε τα αποτελέσματα να έρχονται με διαφανή τρόπο” κατέληξε.

ADVERTISING

SHARE: