Παππάς: Άμεσα η απορρόφηση κονδυλίων για δράσεις ψηφιακής πολιτικής

Συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018 σήμερα στην βουλή.Στην φωτογραφία ο Υπουργός ψηφιακλης πολιτικής,τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Νίκος Παππάς,Δευτέρα 8 ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018 σήμερα στην βουλή.Στην φωτογραφία ο Υπουργός ψηφιακλης πολιτικής,τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Νίκος Παππάς,Δευτέρα 8 ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αναφορές Παππά στις κρίσιμες εφαρμογές του διαστημικού προγράμματος με το βλέμμα και στα ελληνοτουρκικά. «Δεν γίνεται να υπάρξει απορρόφηση» προεξόφλησε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου της ΝΔ

Την άμεση εκταμίευση κονδυλίων για την ψηφιακή δράση Connected Enterprises για τις επιχειρήσεις αλλά και για την επιδότηση της ζήτησης στα νοικοκυριά με 50 εκατ. ευρώ προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί κινδύνου απώλειας ευρωπαϊκών πόρων.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ! Πάρα πολύ γρήγορα, ενδεχομένως και μέσα στον επόμενο μήνα, θα αρχίσει η απορρόφηση» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας στην τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ισχυρίστηκε ότι κινδυνεύουν να χαθούν έργα. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε, όμως και στις αναφορές περί εμπλοκής με την Κομισιόν για το πρόγραμμα Superfast Βroadband. «To πρόγραμμα επανασχεδιάζεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων με την Κομισιόν» ανέφερε ο κ. Παππάς και σημείωσε ότι πρόγραμμα αναβαθμίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση για να είναι συμβατό με τους στόχους της ΕΕ για την «Κοινωνία του Gigabit». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι με το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά δεν ήταν δυνατό να πιαστεί αυτός ο στόχος. Από την πλευρά της πάντως η κυρία Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απορρόφηση τον ερχόμενο μήνα.

Αναπτύσσονται διαστημικές εφαρμογές για ειρηνικούς σκοπούς αλλά και πολλαπλές χρήσεις

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε, όμως, εν μέσω της ελληνοτουρκικής έντασης και στις διαστημικές εφαρμογές που αναπτύσσει η χώρα υπογραμμίζοντας ότι έχουν ειρηνικούς σκοπούς. Υπογράμμισε, όμως, με νόημα ότι αυτές οι εφαρμογές μπορούν να έχουν πολλαπλές χρήσεις. «Το να έχει η χώρα ένα δικό της πλήρες σύστημα μικροδορυφόρων που κατασκευάζονται από την αρχή στα ελληνικά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια είναι κάτι που αντιλαμβάνονται όλες οι πτέρυγες της Βουλής ότι αυξάνει τις δυνατότητές της» είπε και συμπλήρωσε: «αυξάνεται ο όγκος των πληροφοριών που συλλέγονται». Ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στο 2018 θα γίνει η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 που θα λάβει τροχιακή θέση.

ADVERTISING

SHARE: