Παππάς: Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το τσάμπα

Παππάς: Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το τσάμπα
Press conference by the Ministers of State Nikos Pappas, in Athens, on June 7, 2016 / , , 7 , 2016 Nikos Libertas

Οι κανάλαρχες θα πληρώσουν με τη ρύθμιση- γέφυρα μέχρι την οριστική διεξαγωγή του διαγωνισμού ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας εν όψει της κατάθεσης του νέου νόμου για τις προσωρινές άδειες τη Δευτέρα

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναγκάσει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τη χρήση των δημοσίων συχνοτήτων, παρόλο που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το διαγωνισμό, διατράνωσε  ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος προφανώς δεν παραιτείται όπως ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, καθώς τη Δευτέρα θα καταθέσει τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για μία απόφαση “που δικαίως σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού δημιουργεί μία αίσθηση αδικίας διότι έρχεται να αναστείλει εφαρμογή πράξης της διοίκησης που έβαζε τέλος σε καθεστώς ανομίας 27 ετών και μετέφερε πόρους από τους πλούσιους σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, είτε αυτό αφορούσε παιδικούς σταθμούς είτε νοσοκομεία είτε νέους επιστήμονες”.

Η κυβέρνηση προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα τη Δευτέρα ρύθμιση γέφυρα, μέχρι την ώρα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό που δεν έχουμε δει βεβαίως του ΣτΕ

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα, φέροντας τη Δευτέρα μία ρύθμιση γέφυρα μέχρι την ώρα που θα δοθούν οι οριστικές άδειες. “Η κυβέρνηση προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα τη Δευτέρα ρύθμιση γέφυρα, μέχρι την ώρα που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό που δεν έχουμε δει βεβαίως του ΣτΕ”.

Όπως είπε “δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το τσάμπα ούτε οι συχνότητες της χώρας είναι δωρεάν ούτε αεροπειρατεία θα συνεχιστεί”. Ο υπουργός ανέφερε πως ο διαγωνισμός θα έφερνε 255 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο στα επόμενα δύο χρόνια, τόνισε όπως πως η απόφαση είναι δεσμευτική για κυβέρνηση είναι όμως και άδικη.

Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά εκλογές και η βούληση του ελληνικού λαού

“Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά εκλογές και η βούληση του ελληνικού λαού. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησης” δήλωσε στη κρατική τηλεόραση, απαντώντας ουσιαστικά στις φωνές από την αντιπολίτευση που ζητούν την παραίτησή του.

“Όσοι νομίζουν ότι αυτή απόφαση θα βάλει φρένο σε αποφασιστικότητά μας πρώτον να κάνουμε αυτούς που δεν πλήρωναν να πληρώσουν και δεύτερον, να ανοίξουμε τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή πληρώντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις” κάνουν λάθος, σημείωσε. “Αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης για τη ρύθμιση που θα είναι γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί διαγωνισμός” είπε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς.

‘Όποιοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος ασυδοσίας τους λέμε με καθαρό τροπο να το ξεχάσουν. Μπορεί να καθυστέρησε να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά θα μπει και οι καβαλάρηδες των τηλεοπτικών συχνοτήτων θα πληρώσουν”, δήλωσε κατηγορηματικά προσθέτοντας: “Οσοι ονειρεύονται σενάρια αποσταθεροποιίησςη τους λέμε να αλλάξουν πλευρό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα