Παππάς καλεί αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τώρα τις αποφάσεις του ΕΣΡ

Παππάς καλεί αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τώρα τις αποφάσεις του ΕΣΡ
ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατέθεσε τροπολογία βάσει προτάσεων του ΕΣΡ για την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και χαιρέτισε τη στάση της αρχής υπέρ της διεξαγωγής διαγωνισμού. "Είμαστε κοντά σε εξελίξεις" τόνισε.

Μήνυμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν με την ψήφο τους τροπολογία που υιοθετεί προτάσεις του ΕΣΡ για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπενθυμίζοντας τους με νόημα ότι όλη την προηγούμενη περίοδο έδειχναν αυξημένο ενδιαφέρον για το ρόλο του

«Η συνεργασία και η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ δεν αφήνει περιθώρια για μικροκομματικά παιχνίδια και δημιουργία εντυπώσεων. Είναι ένα βήμα που θωρακίζει την διαδικασία αδειοδότησης και τα κόμματα που πέρυσι έλεγαν ότι τα απασχολεί ο ρόλος του ΕΣΡ» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καταθέτοντας τροπολογία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η οποία βασίζεται σε προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής. «Τα κόμματα πρέπει να ψηφίσουν όλες αυτές τις ρυθμίσεις. Μία προς μία» διεμήνυσε ο κ. Παππάς και κατέθεσε την επιστολή που του απέστειλε το ΕΣΡ σχετικά με τις ρυθμίσεις. «Το ΕΣΡ μας έχει εκπλήξει όλους. Άλλους θετικά, άλλους αρνητικά» είπε αφήνοντας υπονοούμενα για τη στάση της αντιπολίτευσης έναντι της ανεξάρτητης αρχής.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτική διαφήμισης επεκτείνει από 3 σε 6 μήνες τον χρόνο συμμόρφωσης των τηλεοπτικών σταθμών για τις προδιαγραφές του εκπεμπόμενου προγράμματος. Επίσης αυξάνει από 3 σε 10 τις ετήσιες ισόποσες δόσεις για την καταβολή του τιμήματος των χορηγηθεισών αδειών. Ακόμη θεσπίζεται η υποχρεωτική συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τον έλεγχο Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών και αυξάνει από 30 σε 45 ημέρες την προθεσμία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου ελέγχου από την ημέρα υποβολής της προσφοράς.

Φόρους 90 εκατ. ευρώ κατέβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από το 2015 μέχρι σήμερα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πάντως ότι δεν αληθεύει πλέον ο ισχυρισμός ότι τα κανάλια δεν πληρώνουν. Ανέφερε, δηλαδή, ότι από την αρχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταβάλει 90 εκατ. ευρώ για φόρους διαφήμισης και για το τέλος χρήσης συχνοτήτων. «Πρόκειται για ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο» αναγνώρισε ο κ. Παππάς και χαρακτήρισε “ανεξήγητο” το γεγονός ότι επί των προηγούμενων κυβερνήσεων αυτό το ποσό “δεν καταλογίζονταν και δεν εισπράττονταν”. Επίσης ανακοίνωσε ότι στην πορεία προς την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα επανεξεταστεί η φορολογία που τα επιβαρύνει με στόχο τη ρύθμιση του τοπίου αλλά και τη βιωσιμότητα των σταθμών και την ανάπτυξη της απασχόλησης. «Είμαστε πολύ κοντά σε εξελίξεις» προανήγγειλε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα