Παππάς: Ο Σόιμπλε δεν ήθελε να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα

Swearing in of the new members of the National Broadcasting Council in Athens on November 28, 2016 /            28 , 2016
Swearing in of the new members of the National Broadcasting Council in Athens on November 28, 2016 / 28 , 2016 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Για σύγκρουση με τους δανειστές προετοίμασε το έδαφος ο Νίκος Παππάς βάλλοντας κατά του ΔΝΤ και του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών (Vid)

Νέα επίθεση κατά του ΔΝΤ και του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών εξαπολύει η κυβέρνηση αυτή τη φορά δια στόματος του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, τόνισε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα.

Tο ΔΝΤ πάει "αγκαζέ" με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ο Ν. Παππάς τόνισε πως μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να αλλάξει και ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το μπλοκ των δανειστών είναι διαιρεμένο. «Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του» σημείωσε και πρόσθεσε πως «το ΔΝΤ πάει "αγκαζέ" με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών».

Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί

«Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται» τόνισε ο Νίκος Παππάς. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως αυτή η άποψη είναι πλέον μειοψηφική ανάμεσα στους δανειστές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα

Σε σχετική ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά εκλογών, ο Ν. Παππάς σημείωσε: «Εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Ν. Παππάς ανέφερε επίσης πως «η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την εντολή του Γενάρη για να εφαρμόσει μία συμφωνία για την οποία δεν είχε εξ’ αρχής δεσμευθεί. Για αυτό το λόγο υπάρχει μέχρι και σήμερα η υπομονή του κόσμου».

«Δεν έχω πιέσει ποτέ κατά το παρελθόν τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές. Εκλογές θα γίνουν όταν ο Έλληνας πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει το τι παραλάβαμε και τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Κανένας δεν λέει πως η κατάσταση είναι εύκολη. Οι φόροι που εφαρμόζονται είναι κατά 20 δις από τις δεσμεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων. Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξήθηκε έμεινε σταθερός ή μειώθηκε για τους μη έχοντες. Η μεσαία τάξη είναι η τάξη που υφίσταται το μεγαλύτερο μέρος των βαρών. Η ρύθμιση των δανείων θα προχωρήσει» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα

Για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τη Γερμανίδα καγκελάριο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε: «Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και την κ. Μέρκελ. Όλα ειπώθηκαν ανοιχτά. Ειπώθηκε πως η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους της και πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

«Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα σε βάθος. Έχει υπομονή πολύ μεγάλη ειδικά με τους πολιτικούς αντιπάλους και τα συμφέροντα που τον έχουν πολεμήσει όσο κανέναν άλλο πρωθυπουργό», σημείωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν νιώθουν άνετα με την κυβέρνηση

Βούτσης: Υπάρχει υποκρισία στις διεθνείς σχέσεις την οποία υφιστάμεθα

ADVERTISING

SHARE: