Παππάς σε ΕΣΡ: Τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε το διαγωνισμό

Παππάς σε ΕΣΡ: Τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε το διαγωνισμό
Παρουσίαση του Μητρώου Επιχειρήσεων των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. Τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Μίλησε για ενδεχόμενες "αστικές και ποινικές ευθύνες" των μελών του, αν δεν τηρήσουν το νόμο. Κάλεσε το ΕΣΡ να ελέγξει το ΣΚΑΪ για παράνομη μετάδοση σήματος από δύο τηλεοπτικές συχνότητες

Αυστηρό μήνυμα στο ΕΣΡ να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για άλλη αναβολή και προειδοποιώντας ότι όσοι δεν τηρούν το νόμο και το Σύνταγμα έχουν «αστικές και ποινικές ευθύνες».

«Αν θέλω να στείλω ένα μήνυμα είναι: τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε !» τόνισε απευθυνόμενος στο ΕΣΡ με αφορμή σχετική ερώτηση που του κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Ο κ. Παππάς υπενθύμισε ότι η πολιτεία έχει λύσει όλα τα τεχνολογικά και μισθολογικά αιτήματα του ΕΣΡ και κάλεσε την ανεξάρτητη αρχή να απευθυνθεί στους «ειδικούς» για οποιαδήποτε τεχνική ή άλλη υποστήριξη επιθυμεί ενόψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού. «Υπάρχουν τα πάντα στη θέση τους για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός» ανέφερε και σημείωσε ότι δεν απαιτείται η ανάπτυξη δυνατοτήτων από το ΕΣΡ.

«Εμείς απευθυνθήκαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στους ειδικούς δεν πήγαμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» είπε αναφερόμενος στη δημοπρασία για την αδειοδότηση των σταθμών που διεξήγαγε τη ΓΓ Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει δικαίωμα για παράλληλη μετάδοση ΣΚΑΙ – Action24

Παράλληλα, ο κ. Παππάς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Σκουρολιάκου, κάλεσε το ΕΣΡ να ελέγξει τον σταθμό ΣΚΑΙ για την υπόθεση παράλληλης μετάδοσης μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Action24. Ειδικότερα το ΣΚΑΙ μετέδιδε Survivor μέσω της βασικής συχνότητάς του και εκπομπή για τις γαλλικές εκλογές μέσω της συχνότητας του Action24. «Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για παράλληλη μετάδοση μεταξύ δύο διαφορετικών σταθμών» είπε ο κ. Παππάς και τόνισε απευθυνόμενος στο ΕΣΡ: «εδώ περιμένουμε και εμείς όπως και ο κάθε Έλληνας πολίτης το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα