Παππάς: Τομή και δικαίωση η απόφαση του ΕΣΡ για τίμημα τουλάχιστον 245 εκ. ευρώ

Παππάς: Τομή και δικαίωση η απόφαση του ΕΣΡ για τίμημα τουλάχιστον 245 εκ. ευρώ
Συζήτηση επίακιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφήμισης θα είναι προαιρετική. Προανήγγειλε επανεξέταση της «βαριάς» φορολόγησης των τηλεοπτικών σταθμών

Δικαίωση των προσπαθειών για την ρύθμιση του ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ που προβλέπει ότι το αντίτιμο για την δημοπράτηση των επτά τηλεοπτικών αδειών θα είναι τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ

«Η απόφαση του ΕΣΡ συγκροτεί μια τομή στα τηλεοπτικά πράγματα» τόνισε ο κ. Παππάς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μίλησε για πολύ σημαντική απόφαση στην προσπάθεια της πολιτείας να ρυθμίσει τα ζητήματα της ραδιοτηλεόρασης. Κάλεσε μάλιστα «όλες τις πολιτικές πτέρυγες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την απόφαση του ΕΣΡ για να περάσουμε στην επόμενη μέρα». Δήλωσε μάλιστα δικαιωμένος για το θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «ορισμένοι από εμάς που υποστήκαμε ανηλεή πόλεμο από το ΜΜΕ θα θυμόμαστε αυτές τις στιγμές με ελαφρύ μειδιάμα αλλά και με αίσθημα δικαίωσης για την επιμονή μας και τη δυνατότητα που δίνεται στην πολιτεία να ρυθμίσει το ασύδοτο τοπίο».

Ο κ. Παππάς χαιρέτησε, όμως, και τα μέλη ΕΣΡ για τις αποφάσεις τους τόσο όσον αφορά τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλεισς όσο και για την τιμή εκκίνησης 35 εκ. ευρώ ανά τηλεοπτική άδεια. «Μέσα σε λίγους μήνες αυτή η σύνθεση του ΕΣΡ έκανε όσα δεν έγιναν εδώ και 15 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προαιρετική η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ο κ. Παππάς προανήγγειλε επίσης αλλαγές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων που ιδρύεται με το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι παραμένει υποχρεωτική η καταγραφή όλων των συναλλαγών που αφορούν στην διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου αλλά θα υπάρχει πλέον «δυνατότητα δημοπράτησης για όσους το επιθυμούν μέσω του συστήματος». «Δεν θα είναι υποχρεωτική η δημοπράτηση, θα είναι προαιρετική» είπε.

Επίσης, προανήγγειλε επανεξέταση του φορολογικού πλαισίου των τηλεοπτικών σταθμών. «Είναι βαριά η φορολογία και πολλές οι επιβαρύνσεις, στο πλαίσιο μάλιστα μιας συμπιεσμένης αγοράς δυσκολεύει τα πράγματα» ανέφερε ο υπουργός.

ΝΔ: Σας καλωσορίζουμε στην τήρηση της συνταγματικότητας

Την προαναγγελία του προαιρετικού χαρακτήρα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαφήμισης σχολίασε δηκτικά η ΝΔ μέσω της τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Άννας Ασημακοπούλου. «Τι συνέβη; Είδατε το φως το αληθινό;  Αν έχετε δει το φως σας καλωσορίζω στην τήρηση της συνταγματικότητας» είπε η κυρία Ασημακοπούλου στον κύριο Παππά υπενθυμίζοντας τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει η ΝΔ για τη συνταγματικότητας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Αναφερόμενη δε στην απόφαση του ΕΣΡ η κυρία Ασημακοπούλου καταλόγισε στον κ. Παππά ότι έχει καταληφθεί από «εμμονή δικαίωσης» και του συνέστησε να περιμένει αν θα υπάρξει ανταπόκριση των τηλεοπτικών σταθμών στον διαγωνισμό προκειμένου να διασφαλιστεί τίμημα 245 εκ. ευρώ τουλάχιστον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα