Παππάς: Υποχρέωση των καναλιών οι 400 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης

Παππάς: Υποχρέωση των καναλιών οι 400 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς Alexandros Michailidis / SOOC

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, χαρακτηρίζοντας "υποκριτικό" τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

«Υποκριτικό» χαρακτήρισε τον θόρυβο που έγινε για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος μίλησε στο «Ραδιόφωνο 24/7» στους 88,6.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι ως παράταξη «έχουμε υποστεί μια ακραία κριτική με άθλιους χαρακτηρισμούς». Όσον αφορά τη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ επί των προσφυγών των καναλιών. Δεν βλέπω το λόγο να υπάρξει νέο πρόβλημα στη διαδικασία».

«Όταν συζητήθηκε η διαδικασία στο ΣτΕ το 2016» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «δύο ήταν τα βασικά θέματα: Το ένα ήταν αυτό της αρμοδιότητας, το οποίο λύθηκε με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, και το άλλο ήταν το θέμα του αριθμού των αδειών, που το έλυσε η ίδια η ζωή. Όταν εμείς κάναμε τη συγκεκριμένη κουβέντα κυριάρχησαν οι λοιδορίες για τη μελέτη που είχαμε παρουσιάσει».

Σημείωσε ότι «η καταβολή τιμήματος ήταν το μεγάλο θέμα για τις αντιδράσεις» και πρόσθεσε ότι τώρα «κάθε αδειοδοτημένο κανάλι έχει την υποχρέωση των 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με βάση τις τρέχουσες συλλογικές συμβάσεις».

Για το αίτημα πρόωρων εκλογών από τη Φ. Γεννηματά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «δεν μπορώ να μπω στο μυαλό της κυρίας Γεννηματά και να ερμηνεύσω το αίτημά της. Πριν λίγες εβδομάδες είχε διατυπώσει την άποψη για την ανάγκη της συνταγματικής αναθεώρησης και ξαφνικά αυτή η θέση μετατράπηκε σε αίτημα για πρόωρες εκλογές. Ένα αίτημα που έχει πυροδοτήσει πολλές αντιδράσεις και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής».

Όσον αφορά το χρέος, είπε ότι στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι για μια λύση που δεν θα υπονομεύσει την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας. «Προχωράμε για μια λύση ευρωπαϊκή, μια θέση που διατυπώναμε πριν το 2015» τόνισε. «Τώρα συζητάμε για τη ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή να γίνεται η αποπληρωμή όταν υπάρχουν ικανοποιητικοί ρυθμοί ανάπτυξης στην οικονομία». Για τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε ότι «το ΔΝΤ είναι σε στάση αναμονής εδώ και τρία χρόνια και αναρωτιέμαι πότε θα προλάβει να πάρει τις αποφάσεις του και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα» προσθέτοντας ότι «το Ταμείο “πληρώνει” τις ανεπιτυχείς προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησης».

Τέλος, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι «στους κόλπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναπτυχθούν προοδευτικές συμμαχίες, οι οποίες θα συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», ενώ αναφορικά με τις πολιτικές συμμαχίες σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτές οι πολιτικές μπορούν να λύσουν το ελληνικό οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα, το οποίο έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό τις ανισότητες που δημιούργησε η κρίση». «Η ΝΔ είναι κολλημένη στις πολιτικές που εφάρμοσε την περίοδο 2012-2014 και θέλει να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω» κατέληξε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα