Παππάς: Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν

Παππάς: Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την Κομισιόν
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προσέρχεται στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Ο υπουργός Επικρατείας απαντά στις διαρροές περί δυσφορίας των Ευρωπαίων σχετικά με την ανανεωμένη πρόταση και τονίζει πως "με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο"

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα την Κομισιόν, έστειλε με ανάρτησή του στο facebook, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις διαρροές που θέλουν τους Ευρωπαίους δυσαρεστημένους με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό bloomberg είχε δημοσιεύσει ανώνυμα αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων που έκριναν πως ” το αναθεωρημένο ελληνικό σχέδιο είναι ένα ασαφές αναμάσημα των προηγούμενων προτάσεων και συνεχίζει να μην θεωρείται αξιόπιστο“.

Απαντώντας σε αυτά τα δημοσιεύματα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση αναμένει γραπτή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι διαρροές και σχόλια. Δείτε τι σημείωσε:

Ζητάμε γραπτή και σαφή απάντηση από την ΚομισιόνΚαμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπή…

Posted by
Νίκος Παππάς on
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση κάλυψε τη μισή απόσταση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και περιμένει από τους θεσμούς να καλύψουν την άλλη μισή. Η πρόταση της Ελλάδας είναι 0,75% για το 2015 και 1,75% για το 2016.

Πάντως ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε το πρωί της Τρίτης τις  νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις αξιολογεί με επιμέλεια και προσοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα