Παραίτηση Τσίπρα ζήτησε ο Μητσοτάκης. Κατήγγειλε παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ

Παραίτηση Τσίπρα ζήτησε ο Μητσοτάκης. Κατήγγειλε παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τη συζήτηση σε προσφυγικό- οικονομία. Τι είπε για ορφανά του Τσοχατζόπουλου και πως απάντησε στις καταγγελίες του πρωθυπουργού για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Σαμαρά

Τη διαφωνία του με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα για τη διεξαγωγή της σημερινής προ ημερησίας για θέματα Δικαιοσύνης εξέφρασε πρώτα από όλα στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε έτσι να μεταθέσει τη συζήτηση σε προσφυγικό-οικονομία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι από αυτά τα δύο ζητήματα δραπετεύει μεταθέτοντας την ατζέντα του διαλόγου, καθώς όπως υποστήριξε δεν αντέχει το διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

“Μονη σας διέξοδος είναι μία ωραία σαπουνόπερα κατά της διαπλοκής” είπε στον κ.Τσίπρα χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης. Επικαλέστηκε μάλιστα ένα σκίτσο του Αρκά, λέγοντας “Μη μας κουνάτε το δάχτυλο κ.Τσίπρα”, ενώ δήλωσε ότι την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΝΔ δε τη στήριξαν οι καναλάρχες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγορησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι δημιουργεί κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. “Για να ξεφύγετε από τη λάσπη της Ειδομένης πετάτε  λάσπη στον ανεμιστήρα. Στήνετε μηχανισμό άσκησης ψυχολογικής βίας σε κάθε αντίπαλο σας” , είπε προσθέτοντας με νόημα: “Δε σας φοβόμαστε όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων εντύπων και εάν παραγγείλετε”.

Δήλωσε μάλιστα: “Κύριε Τσίπρα, η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, ό, τι κι αν έχετε στο μυαλό σας”.

Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι εφήυρε τον όρο διαπλοκή και πολεμήθηκε, αλλά και στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε επιχείρησε να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή.

“Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου”, είπε επίσης ο κ.Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι χτίζει τη νέα δική του διαπλοκή.

Η μόνη απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στις καταγγελίες του πρωθυπουργού για παρεμβάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στη Δικαιοσύνη ήταν πως ψήφιση νόμου δε συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη γνωστή… γάτα, διερωτώμενος “γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται μιυστικά με ένα βαρόνο της διαπλοκής, κατά τις δικές σας εκφράσεις;” προκαλώντας μάλιστα τον κ.Τσίπρα να αναφερθεί στη δευτερολογία του στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη.

Διερωτήθηκε μήπως το όχι που δήλωσε ότι του είπε τότε ο κ.Τσίπρας “ήταν όπως αυτό του δημοψηφίσματος που έγινε ναι”, υποστηρίζοντας ότι εκείνος δεν είδε εχθρικά προς το ΣΥΡΙΖΑ πρωτοσέλιδα του ΔΟΛ την επόμένη των εκλογών. Προκάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να ελέγξει το κανόνι που βάρεσε στο Alter και τον επιτίμησε: “Εσεις το αγαπημένο παιδί του νέου αυριανισμού να μιλάτε για διαφάνεια;”

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καταγγέλλοντας παρέμβαση του στην εισαγγελέα Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε τίποτε από τις λίστες και προκάλεσε τον κ.Τσίπρα να ασχοληθεί με άλλες λίστες: “Τη λίστα φίλων και συγγενών που διορίσατε.  Θα την ονομάσω λίστα Καρανίκα. Τη λίστα επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, θα την πω λίστα Κουρουμπλή. Τη λίστα μεταρρύθμίσεων που δεν έγιναν ποτέ θα την ονομάσω λίστα Σταθάκη”.

Από τα πυρά του κ.Μητσοτάκη δεν διέφυγε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Είπε ότι η μόνη συγκολλητική ουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι η εξουσία και σχολίασε ότι βλέπει τον κ.Καμμένο μαζί με το Γιάννη Μουζάλα στα υπουργικά έδρανα. Σχολίασε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας “τη μία μας παριστάνει τον αριστερό, την άλλη βγαίνει φωτό με σοσιαλιστές αλλά στη γωνία -της προσκολλήσεως που λένε. Σε λίγο θα πάτε και στο ΕΛΚ”.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός.

“Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε κ.Τσίπρα. Να φύγετε. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο και επειδή αυτή η βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός    Εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας, είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής σας.  Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο, να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα