Παραπομπή Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παραπομπή Κατσίκη στην επιτροπή δεοντολογίας ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Κατσίκης, βουλευτής ΑΝΕΛ, στο βήμα της Βουλής (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Καταδικάζουν τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ ως απαράδεκτες, προσβλητικές και ομοφοβικές, του καταλογίζουν "ρητορική μίσους" και καλούν τον Πρόεδρο της Βουλής να τον παραπέμψει.

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τις απαράδεκτες δηλώσεις παραλληλισμού της ομοφυλοφιλίας με την παιδοφιλία ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή που έστειλαν πριν από λίγο στον Νίκο Βούτση τον καλούν να παραπέμψει τον κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας βάσει του κανονισμού του κοινοβουλίου. «Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία  – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής» αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσίκης επιχείρησε να εξισώσει στην ομιλία του την αγάπη των ομόφυλων γονέων για τα παιδιά με τα εγκλήματα των παιδεραστών. Την επιστολή υπογράφουν οι εξής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Αναγνωστοπούλου Σία, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γιώργος, Λάππας Σπύρος, Μαντάς Χρήστος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μορφίδης Κώστας, Πάλλης Γιώργος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παρασκευόπουλος Νίκος, Σταματάκη Ελένη και Ψυχογιός Γιώργος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα