Παρασκευόπουλος για Siemens: Δεν ακούσατε από εμένα περί κυκλωμάτων

Παρασκευόπουλος για Siemens: Δεν ακούσατε από εμένα περί κυκλωμάτων

Θεσμικές αποστάσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης στις καταγγελίες κυβερνητικών στελεχών για παραδικαστικά κυκλώματα

Πολύ προσεκτικότερες διατυπώσεις από τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που συνδέουν την εμπλοκή της δίκης της Siemens με κυκλώματα στη Δικαιοσύνη επέλεξε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παρασκευόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «δεν μιλά περί κυκλωμάτων».

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλάει νομικά. Τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον υπουργό Δικαιοσύνης» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος προτάσσοντας την θεσμική του θέση και πρόσθεσε: «ο ρόλος μας είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία». Ταυτόχρονα, όμως, άφησε ανοικτό το θέμα ύπαρξης ενδεχόμενων «παρεμβάσεων» καθώς υπογράμμισε ότι οι ευθύνες ερευνώνται. «Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε μάλιστα των χειρισμών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση της δίκης SIEMENS. «Ο πρωθυπουργός έδειξε το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα. Δεν μου έδωσε εντολή, αλλά με ενέπνευσε για να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ» δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα