Παρασκευόπουλος: Να σταματήσει η δημοσίευση των φωτογραφιών με τις οροθετικές

Παρασκευόπουλος: Να σταματήσει η δημοσίευση των φωτογραφιών με τις οροθετικές
Single conversation and vote plenary sitting on civil partnership expansion to same sex couples on Dec. 22 2015 / , 22 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ζητεί νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσει ο στιγματισμός με δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

Νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσει η δημοσίευση των φωτογραφιών με τις οροθετικές γυναίκες και συνολικά για να σταματήσει ο στιγματισμός με δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών.

“Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει δυσανάλογο προς την κατηγορία – όπως αυτή διαμορφώθηκε – στιγματιστικό χαρακτήρα και ότι αφορά κατηγορούμενες που κοινωνικά ενέχουν θέση θύματος, όπως τραγικά επιβεβαιώνεται με τον θάνατο τριών από αυτές”, τονίζει ο Ν. Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “η δημοσίευση των φωτογραφιών με εισαγγελική παραγγελία στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπηρετούσε τη βεβαίωση του τελεσθέντος εγκλήματος, αλλά γενικότερους προληπτικούς στόχους”.

Υπενθυμίζουμε το αίτημα του NEWS 247 για να κατέβουν οι φωτογραφίες.

Ζητούμε να κατέβουν από το διαδίκτυο όλες οι φωτογραφίες των γυναικών που συνελήφθησαν και διαπομπεύθηκαν πριν από 4 χρόνια, γιατί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εξυπηρετούνται η δημόσια υγεία, ούτε οι προσπάθειες για πρόληψη, έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία. 

Η παραμονή τους στο διαδίκτυο εκθέτει τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, συνθλίβει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μεταφέρει μια παραπλανητική εικόνα για τους ανθρώπους που πάσχουν από HIV/AIDS. 

Μπείτε και υπογράψτε εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα