Παρασκευόπουλος: Ωμό αίτημα της ΝΔ για παραγραφή στην υπόθεση Novartis

Παρασκευόπουλος: Ωμό αίτημα της ΝΔ για παραγραφή στην υπόθεση Novartis
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος eurokinissi

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "άτακτη φυγή" και προσχηματική αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. "Η Προανακριτική θα γράψει Ιστορία" διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Θ. Δρίτσας

Προσπάθειες της ΝΔ για παραγραφή του σκανδάλου της Novartis μέσω της διατήρησης της υπόθεσης στη Βουλή κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομαδική αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ ονομάζει αίτημα προς διαλεύκανση ένα ωμό αίτημα για παραγραφή» ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ΝΔ πασχίζει να παραμείνει η υπόθεση στη Βουλή καθώς γνωρίζει ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών οδηγεί τα τυχόν αδικήματα σε παραγραφή. Αντέτεινε, μάλιστα, ότι η μόνη δυνατότητα για να ριχτεί φως στην υπόθεση είναι μέσω της Δικαιοσύνης. «Ο τρόπος διαλεύκανσης περνά μέσα από τη Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σημαίνει δίκη ενώ Βουλή σημαίνει εξάλειψη» τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Χαρακτήρισε όμως και προσχηματική την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ και των άλλων κομμάτων επισημαίνοντας ότι αποχώρησαν από την αίθουσα πριν καν ολοκληρωθεί η συζήτηση για την αρμοδιότητα ή μη της επιτροπής. «Η δήλωσή τους είναι προφανώς προσχηματική, αφού η συζήτηση συνεχίζεται: Η πρόωρη διεξαγωγή αποδείξεων, πριν από την κρίση της αρμοδιότητας, θα οδηγούσε σε άσκοπη χρονοτριβή και σε ακυρότητες εφόσον στη συνέχεια το όργανο, δηλαδή η Βουλή κριθεί αναρμόδιο» τόνισε. «Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης» συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Δρίτσας: Θα απαντηθούν όλα τα ζητήματα

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Προανακριτικής, Θοδωρής Δρίτσας, διαβεβαίωσε ότι η Προανακριτική θα απαντήσει όλα τα ζητήματα. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η Προανακριτική αυτή θα «γράψει ιστορία» για τον τρόπο που λειτουργούν οι προανακριτικές με τον όγκο της νομολογίας που θα αφήσει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιώργος Κουτρουμάνης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση μετά την αποχώρηση όλης της αντιπολίτευσης από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης:

Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης.

Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή.

Η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα