Παρέμβαση Ολάντ: Ξεκινήστε ξανά τις διαπραγματεύσεις

Παρέμβαση Ολάντ: Ξεκινήστε ξανά τις διαπραγματεύσεις

"Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για την Ελλάδα και οι διαβουλεύσεις πρέπει να αρχίσουν εκ νέου το ταχύτερο", διαμηνύει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά τις άκαρπες συνομιλίες κυβέρνησης - πιστωτών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την επανάληψη των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί μια περίοδος αναταράξεων.

Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Αθήνα να επαναλάβει “το συντομότερο δυνατόν τη διαπραγμάτευση” με τους δανειστές της.

“Τα χρονικά περιθώρια που έχουμε τώρα είναι εξαιρετικά μικρά. Προσοχή, φθάνουμε σε μια περίοδο που μπορεί να είναι περίοδος αναταράξεων, αν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της αεροναυτικής έκθεσης που διοργανώνεται στο Παρίσι.

“Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει και (πρέπει) να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους θεσμούς. Θα έχω σίγουρα την ευκαιρία με την Αγγελα Μέρκελ να το ξαναπώ αυτό στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Ας μη χάνουμε χρόνο και ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν”, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα