Πάρτι στο ΠΑΣΟΚ για τα 'παρών' της Νέας Δημοκρατίας

Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, the RC of the Democratic coalition, PASOK Political Council, the Executive Committee of DIMAR and Coordination of Citizens' Movements in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on September 8, 2016. /     , .  ,   ,        CARAVEL, , 8 2016.
Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, the RC of the Democratic coalition, PASOK Political Council, the Executive Committee of DIMAR and Coordination of Citizens' Movements in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on September 8, 2016. / , . , , CARAVEL, , 8 2016. SOOC

Καυστικά σχόλια εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε η απόφαση της Ν.Δ. να ψηφίσει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Ανελέητο σφυροκόπημα του ΠΑΣΟΚ κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την αιφνίδια αλλαγή στάσης στο θέμα της 13ης σύνταξης, κατά τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία, αλλά και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υπερψηφίσει -αν τεθεί σε ψηφοφορία- το μέτρο της αναστολής αύξησης ΦΠΑ στα νησιά. Πρώτος "σήκωσε το θέμα" ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, που σημείωσε χαρακτηριστικά: "Σήμερα η Ν.Δ. ανακοινώνει ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ στην αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά. Υπομονή να δούμε αν μιλήσει ο Σόιμπλε ή θα μπει ονομαστική".

Καλώς τα παιδιά

Και το σφυροκόπημα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε στο κοινοβούλιο. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια, σχολίασε για τη στάση της Ν.Δ.: "Ενώ όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν ταχθεί υπέρ της διάταξης για το κοινωνικό μέρισμα, μετά κάποια κόμματα πήραν άλλη θέση, με το σκεπτικό ότι διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία και επειδή δεν ήταν σύμφωνοι οι εταίροι. Σήμερα, με μεγάλη έκπληξη άκουσα από το βήμα τον κ. Αθανασίου, αλλά και ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε, ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει την τροπολογία, εφόσον έρθει, για την αναστολή της κατάργησης του ΦΠΑ στα νησιά".

Καλώς τα, τα παιδιά! Σήμερα, δεν ισχύει το κώλυμα της ονομαστικής για το θέμα αυτό; Δεν ισχύει η μη συμφωνία με τους εταίρους τώρα;

Ο κ. Κεγκέρογλου εξακολούθησε σε ιδιαίτερα περιπαικτικό και επικριτικό ύφος: "Και ερωτώ αφού πω: καλώς τα, τα παιδιά! Σήμερα, δεν ισχύει το κώλυμα της ονομαστικής για το θέμα αυτό; Δεν ισχύει η μη συμφωνία με τους εταίρους τώρα; Μαθαίνουμε ότι οι βουλευτές, οι νησιώτες, είπαν όχι άλλο, δεν θα μπορούμε να πάμε στα νησιά και θα πάθουμε ό,τι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα; Και άλλαξε θέση η Ν.Δ. χωρίς να αρθούν τα αίτια για τα οποία μας μιλούσε χθες; Οποίος λαϊκισμός!".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως εξηγήσεις οφείλει να δώσει και ο κ. Τσίπρας, γιατί αναγορεύει σε κύριο θέμα τη δήθεν αντιπαράθεση με τους εταίρους για το κοινωνικό μέρισμα και αποδέχεται τα πλεονάσματα. Ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε τη Βουλή ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε τροπολογία, όχι για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

ADVERTISING

SHARE: