ΠΑΣΟΚ: Η Φώφη Γεννηματά, νέα πρόεδρος του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Η Φώφη Γεννηματά, νέα πρόεδρος του κόμματος
Second day of the 10th PASOK congress, in Athens, on June 6, 2015. / 10 , , 6 , 2015. Sooc

Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη Δευτέρα, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

Η Φώφη Γεννηματά, επιβεβαιώνοντας όλες τις εκτιμήσεις ξεπέρασε τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η κα Γεννηματά  ξεπέρασε το 50% και έγινε η 5η πρόεδρος στην ιστορία του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με την κα Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της και την ανάδειξή της ως νέας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινώνησε επίσης με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη Δευτέρα στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ανάδειξης προέδρου και για τη και τόνισε ότι:«Θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός. Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι  μπροστά».

Από τη πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τη συμμετοχή μήνυμα προοπτικής για την παράταξη, τονίζοντας ειδικότερα ότι η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σημείωσε δε ότι: «Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» ενώ συνεχάρη τη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης», κατέληξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Από την ΠΑΣΠ στην ηγεσία του κόμματος

Η Φώφη Γεννηματά, παρά το ότι έχει διαγράψει την δικιά της πορεία μέσα στο κόμμα, δρούσε υπό τη βαριά παρακαταθήκη του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, ενός πολιτικού, που αν δεν έφευγε πρόωρα από τη ζωή, θα είχε πιθανότατα διαδεχθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Φοίτησε στο Λύκειο Φιλοθέης και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ από το 1986 ήταν στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας.

Από το 1982 έως το 1987 συμμετέχει στην φοιτητική παράταξη Π.Α.Σ.Π. ΠΑΣΟΚ και σε πολλές Επιτροπές Δράσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τη σχέση των Νέων με την Αυτοδιοίκηση. Από το 1982 είναι μέλος της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων και στέλεχος αρκετών Τομεακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ. Από το 1986 δραστηριοποιήθηκε στην Ένωση Γυναικών Ελλάδας, με αιχμή την ενασχόληση των νέων Γυναικών με τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού. Από το 1996 είναι πρόεδρος του Ομίλου «Γιώργος Γεννηματάς».

Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών το 2000 με το ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής στις 21.4.2000 και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (2000-2002).

Το 2001 έως το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 6ο Συνέδριο και τον ίδιο χρόνο ανέλαβε Γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του ΠΑΣΟΚ. Από το 2003 έως το 2004 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Tον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Yπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς και επανεξελέγη το 2006 επικεφαλής του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών». Στο συνδυασμό συμμετείχαν επίσης για τη θέση του υποψηφίου νομάρχη Αθηνών ο Γιάννης Σγουρός ενώ για εκείνη του Πειραιά ο Γιάννης Μίχας. Το Μάρτιο του 2003 έως το 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ENAE) ενώ τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου (2003) εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και από το 2004 μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

Το 2007 παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα λάμβαναν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2007. Ωστόσο, με απόφαση του αρμόδιου Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου που εξέτασε τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς της, αποκλείστηκε από την εκλογική διαδικασία λόγω κωλύματος.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 επιλέχθηκε από το νέο Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για της θέση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τον Μάρτιο του 2012 ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος της ανέθεσε τα καθήκοντα της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών

Τον Ιούνιο του 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια από μια μεγάλη μάχη. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Τσούνη, με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

(Πηγή Φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα