Πεταλωτής: Άλλος ο Ερντογάν στο προεδρικό κι άλλος στην Κομοτηνή

Πεταλωτής: Άλλος ο Ερντογάν στο προεδρικό κι άλλος στην Κομοτηνή
ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΔΗΣΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI eurokinissi

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την επίσκεψη του Ερντογάν αλλά και τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη μετά την κίνηση του Τραμπ

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής, σχολίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 την ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και τόνισε πως με την πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ, μια σειρά από χώρες έρχονται σε αμηχανία και αυτό είναι κάθε άλλο παρά προς όφελος του Ισραήλ. Χρειάζεται σύνεση στην εξωτερική πολιτική, όταν πρόκειται για διαχείριση κρατικής δομής.

Εν συνεχεία ο κ. Πεταλωτής ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που τέθηκαν τόσα ζητήματα από τον κ. Ερντογάν μέσα σε ελληνικό έδαφος, ωστόσο η εικόνα που υπήρχε στο προεδρικό μέγαρο και στην Κομοτηνή, απείχε. Στο προεδρικό μέγαρο έθεσε όλα τα ζητήματα, έβγαλε μια ατζέντα που είναι ατζέντα διεκδικήσεων της Τουρκίας και σε πολλά από τα οποία δεν έχει καθόλου δίκιο και την έβαλε δημοσίως για να προκαλέσει, ενώ στην Κομοτηνή ήταν δεδομένο ότι θα έχει κατεβάσει περισσότερο τους τόνους γιατί ήξερε ότι έπαιζε σε άλλο επίπεδο, ήξερε ότι πολλά ζητήματα από αυτά δεν μπορούσαν να ειπωθούν στη Θράκη τόσο ευθαρσώς και, επίσης, γνωρίζει ότι η ισχύς της Τουρκίας στη μειονότητα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι υποβαθμισμένη, γιατί το προξενείο της Κομοτηνής έχει αποδεκατιστεί και πολιτικά και ουσιαστικά, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και την εμπλοκή Γκιουλέν.

“Είναι πραγματικά οξύμωρο να επικαλείται ο κ. Ερντογάν την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, γιατί όντως έχει σύνορα τα οποία είναι υπό ευθεία αμφισβήτηση ακόμα και με στρατιωτικό τρόπο, από γειτονικούς του λαούς” ανέφερε στο τέλος ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα θεωρεί πως και ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία χώρα την αναθεώρησή της γιατί αυτό θα σήμαινε ταυτόχρονα την αναθεώρηση των συνόρων της κάθε μιας.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα