Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος

Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος. Συγκλονισμένοι για την απώλεια Κυριακός Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής. Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 63 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ο Κ. Μπασιάκος είχε γεννηθεί στη Θήβα το 1954. Ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και ήταν πατέρας ενός γιού, του Θανάση- Αριστείδη.

Σπούδασε νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Διεθνές Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη. D.I.L./UCL, LL.M/UCL, ενώ ειδικεύτηκε στο Δίκαιο της ΕΟΚ, στους Διεθνείς και Ευρωπαικούς Οργανισμούς, στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στην Πολιτική της Δυτικής Ευρώπης και στην Πολιτική Κοινωνιολογία.

Μεταπτυχιακοί κύκλοι σπουδών ( Χάγη, Στρασβούργο, Βρυξέλλες, Σάλτσμπουργκ).

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου 1989, του Νοεμβρίου 1989, του 1990, 1996, 2000, 2004, 2007, Μαϊου 2012 και Ιουνίου 2012. (πρώτος Βουλευτής στις εκλογές του 1996, 2000, 2004 , 2007 Μαϊου 2012 και Ιουνίου 2012).

Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής (Ιούλιος και Νοέμβριος 1989).

Τακτικό μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (1989-1990), της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (1990-1991) ,του Διεθνούς Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ 1996 έως 2004), και του ΝΑΤΟ (2007-2009, και 2012 έως τώρα).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Κομματικές Δραστηριότητες

Μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή τους.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΤΑ) της Ν.Δ. (1987-1989).

Αν. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Ν.Δ. (1993-1994).

Γραμματέας Αγροτικού Ν.Δ. (1994-1996).

Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβ.Έργου (ΟΚΕ) της Ν.Δ. για θέματα Γεωργίας (1997- 2000).

Υπεύθυνος Γεωργικής Πολιτικής Ν.Δ. (2000-2001).

Τομεάρχης Γεωργίας Ν.Δ. (από Ιούλιο 2001-2004).

Κυβερνητική Δράση

Υφυπουργός Γεωργίας (3.12.1992-13.10.1993).

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (9.3.2004-23.9.2004).

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (23.9.2004-19.9.2007).

Μητσοτάκης: Βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του βουλευτή και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την Πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.

Υπηρέτησε ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός των Κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.

Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.

Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.

Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιό του Θανάση – Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου”.

Κ.Καραμανλής: Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος

Την οδύνη του για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Βαγγέλη Μπασιάκου, εξέφρασε, με δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο. Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», κ. Καραμανλής.

Α.Σαμαράς: Αγωνίστηκε αγόγγυστα για την πατρίδα και την παράταξη

«Ο Βαγγέλης Μπασιάκος ήταν ένας έντιμος πολιτικός που διακρίθηκε για το ήθος και την ευπρέπειά του», έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του πρώην υπουργού της ΝΔ και πρόσθεσε: «’Ανθρωπος χαμηλών τόνων σε όλη του τη διαδρομή, προσέφερε και υπέμεινε με αίσθημα ευθύνης. Αγωνίστηκε αγόγγυστα για την πατρίδα και την παράταξη. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο Βαγγέλη μου».

Ευ. Μεϊμαράκης: Σπουδαία πολιτική προσωπικότητα

“Είμαι συγκλονισμένος για την αιφνίδια απώλεια του φίλου και συνεργάτη Βαγγέλη Μπασιάκου. Υπήρξε σπουδαία πολιτική προσωπικότητα, ακούραστος μαχητής της παράταξης και αγωνίστηκε με ήθος για το καλό της περιφέρειάς του και της χώρας μας, αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ.Μεϊμαράκης και εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια”.

Δημ. Αβραμόπουλος: Υπόδειγμα πολιτικού ανδρός

“Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του φίλου και συναγωνιστή σε ωραίους αγώνες Βαγγέλη Μπασιάκου. Ο Βαγγέλης υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού ανδρός, ο οποίος καθ’ όλην τη διάρκεια της δημόσιας διαδρομής του υπηρέτησε τις ιδέες του και την αγαπημένη του ιδιαιτέρα πατρίδα Βοιωτία με ήθος, ευπρέπεια, ακεραιότητα και προσήλωση στο καθήκον. 
Αυτές τις ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό της συζύγου του Βίκυς, του γιου Θανάση-Αριστείδη και των οικείων του και τον αποχαιρετούμε με σεβασμό, βαθιά θλίψη και αγάπη.

Συλλυπητήρια από Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την σύζυγο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και της εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατό του καθώς και τα θερμά του συλλυπητήρια.

“Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Βούτσης: Κόσμησε με το ήθος του τα κοινοβουλευτικά έδρανα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ανέφερε τα εξής: “Είναι βαθύτατη η θλίψη για την αδόκητη απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Βαγγέλη Μπασιάκου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από τη ζωή.

Εκλεγόμενος συνεχώς από το 1989, κόσμησε τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το ήθος του, τον μετριοπαθή λόγο του, την πολιτική και επιστημονική συγκρότησή του.

Εκ μέρους της Βουλής και προσωπικώς, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους και τους συνεργάτες του”.

ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη για την ξαφνική απώλεια

“Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού, Ε. Μπασιάκου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, στην οικογένειά του και τους οικείους του”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συλλυπητήρια από ΑΝΕΛ και ΚΚΕ

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον συγκλονισμό μας και τη βαθύτατη θλίψη μας για την ξαφνική απώλεια του βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ. Ευάγγελου Μπασιάκου. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του”, δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε από την πλευρά του: “Για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ, Ευάγγελου Μπασιάκου, το ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια”.

Ποτάμι: Πολιτεύτηκε με ήθος και αξιοπρέπεια

“Για τον πρόωρο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου ο οποίος πολιτεύτηκε με εντιμότητα και αξιοπρέπεια στο δημόσιο βίο, το Ποτάμι εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του”, τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Θερμά συλλυπητήρια από Λεβέντη και Θεοχαρόπουλο

“Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και την παράταξη της ΝΔ την οποία και υπηρέτησε για πολλά χρόνια” , δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Μας θλίβει η απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην παράταξη που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μακάριος Λαζαρίδης: Θα μας λείψεις

Τη θλίψη του για το θάνατο του Βαγγέλη Μπασιάκου εξέφρασε στο διαδίκτυο ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. “Η ξαφνική απώλεια του Βαγγέλη Μπασιάκου μας έχει συγκλονίσει. Καλό σου ταξίδι φίλε. Θα μας λείψεις”, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.

ΝΔ: Ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε ένδειξη σεβασμού για την αδόκητη απώλεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου, όλες οι προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις για σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, και για το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Φεβρουαρίου, ματαιώνονται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα