Πετρόπουλος: Δεν πειράζονται οι συντάξεις των συγγραφέων

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις». Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2017(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις». Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2017(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι  για τις «κομμένες» συντάξεις των λογοτεχνών ο υφυπουργός εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Τις διαρροές που θέλουν οι συνταξιούχοι που εκδίδουν βιβλίο και να χάνουν στο εξής το 60% της σύνταξής τους διέψευσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6, ο υφυπουργός Εργασίας κ.Πετρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι με τη νέα υπουργική απόφαση που εξέδωσε την περασμένη βδομάδα κανένας συγγραφέας δεν θα καταβάλλει εισφορά, ούτε θα περικόπτεται η σύνταξή του, επειδή συνταξιοδοτείται. Ανάλογη απόφαση εξέδωσε προ μηνός και για τους εικαστικούς καλλιτέχνες.

«Έχω εκδώσει από την Παρασκευή», τόνισε στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, «υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι πνευματικοί δημιουργοί έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων τους, χωρίς, σε καμιά περίπτωση, η λήψη αυτή να επιφέρει την υποχρέωση για εισφορές ή να προκαλεί περικοπή συντάξεως. Είναι σαφής η υπουργική απόφαση. Σε παλιές διατάξεις υπήρχε αυτή η συνέπεια, η οποία από την Παρασκευή αίρεται/ Εχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η σχετική απόφασή μου ».

Ο κ. Πετρόπουλος κατέρριψε τη σύνδεση της εγκυκλίου σε βάρος των συνταξιούχων συγγραφέων με το άρθρο 20 του νόμου 4387 Κατρούγκαλου ( του 2016), καθώς , όπως υπογράμμισε, «η επιβολή εισφορών στα πνευματικά δικαιώματα και η σχετιζόμενη με αυτά περικοπή των συντάξεων είναι κάτι που έχει αποφασιστεί από πολύ παλαιότερα. Κακώς διαχέεται στα Μέσα Ενημέρωσης η ψευδής είδηση ότι ήρθε τωρα η κυβέρνηση και κάνει περικοπές».

Στο μεταξύ, έκπληκτος, είδε το πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα τα ΝΕΑ να κάνει το άσπρο-μαύρο για το ένα ευρώ αύξηση στην τιμή του περιοδικού Σχεδία: «Επιτέλους οι άνθρωποι που κοιμούνται στο χαρτόκουτο ή στο παγκάκι αποκτούν συνταξιοδοτική και φαρμακευτική κάλυψη και φροντίδα. Στο πρωτοσέλιδο όμως της εφημερίδας αντιστρέφεται αυτό τελείως και παρουσιάζεται ότι εμείς επιβάλλουμε εισφορές. Το τεύχος Μαρτίου υποδέχεται ωστόσο με επαίνους το μέτρο κάλυψης των ανθρώπων αυτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας.

Η απόφαση να αυξηθεί το αντίτιμο έγινε, πρόσθεσε, σε συνεννόηση με τη ΜΚΟ που εκδίδει το περιοδικό, καθώς «ήταν αίτημα η κάλυψη των πωλητών του περιοδικού »

ADVERTISING

SHARE: