Πετρόπουλος προς αντιπολίτευση: ‘Είστε τόσο άχρηστοι’

Πετρόπουλος προς αντιπολίτευση: ‘Είστε τόσο άχρηστοι’
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ// Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ .(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την τροπολογία που διασαφηνίζει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Ζήτημα αντισυνταγματικότητας εγείρει ΝΔ

Στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ο υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος τις ευθύνες για την ανυπαρξία διαθέσιμων στοιχείων του δείκτη μεταβολής μισθού βάσει του οποίου θα έπρεπε να υπολογίζονται οι συντάξεις σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Είστε τόσο άχρηστοι που δεν κάνατε κάτι που έκαναν όλοι οι λαοί…» τόνισε ο υφυπουργός στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την τροπολογία με την οποία αναπροσαρμόζεται ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων. Ο κ. Πετρόπουλος καταλόγισε, μάλιστα, στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν φρόντισαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη δημιουργία δείκτη μεταβολής μισθών ο οποίος βάσει του νόμου Κατρούγκαλου θα αποτελούσε τη βάση για τον υπολογισμό των συντάξεων από το 2016 και μετά. Τελικά, όμως, η κυβέρνηση λόγω απουσίας του σχετικού δείκτη αναγκάστηκε να καταθέσει τροπολογία η οποία προβλέπει ότι ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Μέχρι το 2020 ο υπολογισμός θα γίνεται βάσει του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή. «Δεν υπάρχει στην χώρα δείκτης μεταβολής μισθών. Που να το φανταστούμε ; λάθος μας…» συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Στη συνέχεια, πάντως, παραδέχτηκε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το πρόβλημα που ανέκυψε. «Δεν έχουμε κόμπλεξ ότι τα κάναμε όλα καλά» σημείωσε και συμπλήρωσε: «πράγματι είναι δυσχερές θέμα η επιλογή του σωστού συντελεστή». 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν «αλαλούμ» με τις συντάξεις

Στον αντίποδα ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι οι δύο διαφορετικοί τρόποι υπολογισμού συντάξεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση μπορεί να προκαλέσει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Καταλόγισε, μάλιστα, προχειρότητα στο υπουργείο Εργασίας για τον χειρισμό του όλου θέματος. Σε πολύ σκληρότερο τόνο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για «αλαλούμ». «Είστε μαθητευόμενοι μάγοι της κακιάς ώρας» τόνισε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα