Πετρόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Δε θα αυξηθούν οι εισφορές το 2018

Πετρόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Δε θα αυξηθούν οι εισφορές το 2018
Francesca Giaitzoglou Watkinson

Για τις εισφορές καθώς και τη δημιουργία και λειτουργία του ΕΦΚΑ, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7, ο υφυπουργός εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος

“Έχουμε φορτίο από το παρελθόν, αλλά οι επιλογές μας θα μας δικαιώσουν”, είπε αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ, ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7,  και την εκπομπή “Η Φυλή των Φίλων” του Κώστα Αρβανίτη.

“Υλοποιούμε πάγιο αίτημα των εργαζομένων που έβγαιναν στον δρόμο και ζητούσαν ένα ταμείο”σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ο ΕΦΚΑ θα έχει θετικά αποτελέσματα και στις συντάξεις.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Αναφορικά με τα μπλοκάκια, είπε ότι στόχος είναι να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία και μάλιστα έφερε και αποτελέσματα.

Όσον αφορά στις συντάξεις που εκκρεμούν, είπε ότι το σύνολό τους είναι 236.000.

Για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών τόνισε ότι έχει επιβαρυνθεί το 30% αλλά το 70% έχει ίδιες ή και μειωμένες. Επισήμανε οι εισφορές εμφανίζονται γιατί κάποια ταμεία δεν παίρνουν τους πόρους που έπαιρναν. Δεν μπορεί να πληρώνει ο ανειδίκευτος εργάτης τη σύνταξη των γιατρών των δικηγόρων και των μηχανικών είπε χαρακτηριστικά.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι εισφορές το 2018 δεν θα αυξηθούν και κάλεσε όλους να πληρώσουν ώστε να αυξηθούν τα έσοδα για να μπορεί η κυβέρνηση να μειώσει τις εισφορές το 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα