Πικραμμένος: Περίμενα περισσότερο σεβασμό – Κρατήσαμε τη χώρα όρθια σε δύσκολες στιγμές

Πικραμμένος: Περίμενα περισσότερο σεβασμό – Κρατήσαμε τη χώρα όρθια σε δύσκολες στιγμές
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση Novartis

“Το προϊόν της κατάθεσης που με εμπλέκει δεν είναι προϊόν ιδίας αντίληψης της μάρτυρος, αλλά με επίκληση ισχυρισμών, είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ.Παναγιώτης Πικραμμένος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός την περίοδο Μαϊου- Ιουνίου του 2012” είπε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

“Το προϊόν της κατάθεσης που με εμπλέκει δεν είναι προϊόν ιδίας αντίληψης της μάρτυρος, αλλά με επίκληση ισχυρισμών”, είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ.Παναγιώτης Πικραμμένος, υπηρεσιακός πρωθυπουργός την περίοδο Μαϊου- Ιουνίου του 2012.

Όπως σημείωσε δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον Kωνσταντίνο Φρουζή και συνέχισε λέγοντας ότι πλέον “κατακλύζεται από αισθήματα οργής”. Όπως επισήμανε, υπηρέτησε επί 40 χρόνια τη Δικαιοσύνη, χειρίσθηκε σημαντικές υποθέσεις και ποτέ και από κανέναν δεν ακούσθηκε υπαινιγμός σε βάρος του. “Κρατήσαμε τη χώρα μας όρθια σε πολύ δύσκολες στιγμές και δεν την αφήσαμε να χρεοκοπήσει”, είπε με πρόδηλη συναισθηματική φόρτιση ο κ.Πικραμμένος, λέγοντας ότι θα περίμενε περισσότερο σεβασμό.

“Αντιμετωπίσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις, με στόχο να οδηγήσουμε τη χώρα σε ομαλές εκλογές και το κάναμε”, είπε. Συνεχίζοντας σημείωσε ότι επί κυβερνήσεώς του ουδέποτε υπήρξαν αποφάσεις για τη Novartis. Πρόσθεσε όμως ότι εκείνη την περίοδο η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ήταν τραγική. Ο ΣΦΕΕ αξίωσε νέα τιμολόγηση φαρμάκων, που ουδέποτε έγινε. Δεν είχαμε την αρμοδιότητα, έπρεπε να κινηθούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Ελειπαν φάρμακα για τους καρκινοπαθείς και αντιμετωπίζαμε μια μεγάλη απεργία των φαρμακοποιών. Ολα τα κόμματα μας είχαν ζητήσει να λάβουμε μέτρα”.

Ο κ.Πικραμμένος αναφέρθηκε σε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ του Ιουνίου του 2012 με δήλωση του κ.Τσίπρα που ευχαριστούσε τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας και με το οποίο ζητούσε από τον υπουργό να έπραττε τα δέοντα για να αντιμετωπιζόταν η έλλειψη φαρμάκων. “Αυτό ακριβώς κάναμε. ποτέ δεν δώσαμε χρήματα σε φαρμακευτική ή άλλη εταιρεία. Δώσαμε τα προβλεπόμενα από το νόμο στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία. Διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορεί κανείς ότι τάχα προώθησα την ταχύτερη καταβολή στη Novartis. Επαναλαμβάνω και σήμερα ότι δεν έχω καμία ανάμειξη. Εχω την υποχρέωση να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου. Αυτή η περιπέτεια μου έδωσε την ευκαιρία να μετρήσω τους φίλους μου που είναι πολύ περισσότεροι και κανένας δεν διανοήθηκε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αληθινή”.

Τα γέλια του Π.Πολάκη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι την ώρα που ο κ.Πικραμμένος μιλούσε σχεδόν δακρυσμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γελούσε από τα υπουργικά έδρανα. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ με τον κ.Βασίλη Κικίλια να του κάνει σχετική παρατήρηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα