Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά

Πλακιωτάκης: Ο Τσίπρας έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης κατα την ομιλία του στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Βουλή το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ για τον πρωθυπουργό. Στήριξε τη συναινετική στάση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην προεκλογική περίοδο

Βαρύτατες προσωπικές βολές στον πρωθυπουργό για την πολιτική του εξαπέλυσε στη Βουλή ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος στήριξε τον προκάτοχό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη που δέχεται εσωκομματική κριτική από άλλους υποψηφίους για την συναινετική στάση του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προ των εκλογών.

«Νοιώθω όπως και όλοι οι έλληνες ότι οι κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι. Ο κ. Τσίπρας έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά και ότι ο ρόλος του είναι ιστορικός» είπε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος έκανε την παρθενική του ομιλία στη Βουλή ως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ στη συζήτηση του του Κρατικού Προϋπολογισμού. «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός» είπε σε σκληρό τόνο. «Αναρωτιέμαι κύριε Τσίπρα έχετε συνειδητοποιήσει το κακό που έχετε κάνει στον τόπο; Οδηγείτε τη χώρα σε ξέρα» προειδοποίησε και ανέφερε: «λυπάμαι και ανησυχώ, το μέλλον του τόπου είναι σε κίνδυνο». Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ντροπή» τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε, επίσης, ότι πριν από ένα χρόνο ο κ. Τσίπρας ήταν «κομμουνιστής». «Τέτοιες μέρες πέρυσι ο κ. Τσίπρας συνέχιζε την πολιτική απάτη που είχε στήσει περί δήθεν προγράμματος της Θεσσαλονίκης που θα έσκιζε το μνημόνιο» ανέφερε και τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «γιατί δεν σκίσατε το μνημόνιο;». «Πέρυσι τέτοια εποχή μοίραζαν 20 δις ευρώ  και υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα. Καταλόγισε, μάλιστα, στον πρωθυπουργό «βουλιμία για εξουσία» και όψιμο ενδιαφέρον για συναίνεση. «Ο σημερινός πρωθυπουργός απέκρουσε τη συναίνεση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε αγνοούσε τη λέξη συναίνεση. Την έμαθε τώρα που έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα του τρίτου μνημονίου» είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Στήριξη Πλακιωτάκη στη στάση Μεϊμαράκη προ των εκλογών

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ έκανε πάντως αναφορά σε όλους τους προηγούμενους προέδρους της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σε μια σαφή προσπάθεια να ικανοποιήσει όλες τις πτέρυγες του κόμματος. Ωστόσο στήριξε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που βάλλεται από τον Άδωνη Γεωργιάδη και άλλους υποψήφιους για το γεγονός ότι είχε κρατήσει συναινετική στάση το καλοκαίρι έναντι της συμφωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης χρησιμοποίησε αντιμνημονιακή ρητορική υποστηρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός γράφτηκε στις σουίτες του Χίλτον και αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «ραντιέρη του διεθνή κεφαλαίου». Ανέφερε ακόμη ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει νέους φόρους 3,2 δις ευρώ πέρα από το πακέτο των 500 εκ. ευρώ που μόλις ψηφίστηκε το Νοέμβριο. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στις συντάξεις λέγοντας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες δραματικές περικοπές στο ασφαλιστικό. «Ετοιμάζονται να πάρουν πάνω από 1,7 δις ευρώ από τους συνταξιούχους στη νέα χρονιά. Σωρευτικά κόβουν πάνω από 2,16 δις ευρώ στη διετία 2015-2016» είπε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να κάνει τις συντάξεις «φιλοδώρημα». Παράλληλα, χαρακτήρισε έγκλημα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα κληθεί να απολογηθεί για αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα