Πλειστηριασμοί και προσφυγικό στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Πλειστηριασμοί και προσφυγικό στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Discussion and voting on bill for legal recognition of gender identity in parliament, in Athens, Greece on Oct. 10, 2017 / , 10 , 2017. Alexandros Michailidis / SOOC

Η επισήμανση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων πρέπει να ξεκινήσουν προκειμένου να μην τεθεί θέμα "stress tests" για τις ελληνικές τράπεζες σημάδεψε την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Κάθε άλλο παρά… “ταραχώδης” ήταν η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκεσε σχεδόν 5 ώρες και τον λόγο έλαβαν περισσότεροι από 30 βουλευτές.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν ενστάσεις, αντιρρήσεις ή παράπονα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκε το “κλίμα” που καλλιεργείτο και ήθελε την Κοινοβουλευτική Ομάδα να… “βράζει”.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η σύντομη παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, αναφερόμενος στην αποχή των συμβολαιογράφων από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις ανησυχίες Ντράγκι για την διαχείριση των “κόκκινων δανείων”, φέρεται να επισήμανε στους βουλευτές πως αν η εκκίνηση των πλειστηριασμών αργήσει πολύ, τότε αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στις τράπεζες. Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος μιλούσε για μεγάλης αξίας ακίνητα, οι πλειστηριασμοί των οποίων μπορούν να βελτιώσουν το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπάρξουν “σκιές” στα stress tests των τραπεζών, χωρίς να αποκλείεται και η ανάγκη περαιτέρω ανακεφαλαιοποίησής τους.

Τέλος, προβληματισμός από αρκετούς βουλευτές εκφράστηκε και για το προσφυγικό, ενώ αρκετοί εξ αυτών ζήτησαν να διεκπεραιώνεται συντομότερα η επανένωση των οικογενειών. Ο Νίκος Φίλης, τέλος, ζήτησε εκ νέου -όπως κάνει και δημοσίως, άλλωστε- να μην υιοθετούνται πανηγυρικοί τόνοι για έξοδο από τα Μνημόνια.

Πάντως, από το κλίμα στη συνεδρίαση επαναβεβαιώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβερνητική στρατηγική και πως οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές εκτιμούν πως η οικονομία θα ανακάμψει και η χώρα θα εξέλθει της κρίσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα