Πλειστηριασμοί-Σαουδική Αραβία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Πλειστηριασμοί-Σαουδική Αραβία στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ
H Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Η πολιτική μάχη για τους πλειστηριασμούς, αλλά και η εν εξελίξει σύγκρουση για την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού συζητούνται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει στη Βουλή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναλυθούν όλα τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και να συμφωνηθεί κοινή πολιτική στρατηγική σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς.

Άλλωστε, τα δύο βασικά θέματα της επικαιρότητας βρίσκονται σε πλήξη εξέλιξη και τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, εκτιμάται ότι η έγκριση του ψηφίσματος στην Ευρωβουλή για την απαγόρευση πώλησης όπλων στο καθεστώς του Ριάντ θα ανοίξει τον δρόμο προκειμένου η κυβέρνηση να ανακοινώσει την επανεξέταση της συμφωνίας και την ματαίωσή της. Εξάλλου, ήδη από χθες, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος την είχε χαρακτηρίσει “παγωμένη”.

Ταυτοχρόνως, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, θα συζητηθεί και η δέουσα απάντηση που θα πρέπει να δώσει η κυβέρνηση στις καταγγελίες της ΝΔ για “πλαστά έγγραφα”, που διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου Βορίδη-Παναγιωτόπουλου.

Ως προς τους πλειστηριασμούς, το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης είναι αυτό που εξέπεμψε το πρωί ο κ. Τζανακόπουλος, διαχωρίζοντας τα μεγάλα και υψηλής αξίας σπίτια από την “λαϊκή κατοικία”. Το Πολιτικό  Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητήσει όλα τα δεδομένα, προφανώς θα αναλυθούν οι παράμετροι της άτυπης “συμφωνίας κυρίων” μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και των τραπεζών, ενώ μένει να αποδειχθεί κατά πόσον θα ζητηθούν εξηγήσεις και ευθύνες για την χθεσινή ρίψη χημικών από αστυνομικούς εντός κλειστού χώρου, κατά την εκδήλωση των επεισοδίων για τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα