Ποιοι ψάχνουν για κορόιδα

Ποιοι ψάχνουν για κορόιδα

Θέμα Έθνος: Ότι κατι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ελληνικής τηλεοπτικής Δανιμαρκιας το ξέρουν και οι γάτες- Ιμαλαίων και κεραμιδόγατοι. Ότι οι γάτες έχουν και τα γατάκια τους που νιαουρίζουν τα κακόμοιρα δυο χρόνια τώρα γιατί "ο Τσίπρας θέλει να κλείσει τηλεοράσεις και εφημερίδες" είναι απλώς σύμπτωμα του σάπιου. Η συνέχεια ωστόσο προβλέπεται ενδιαφέρουσα.

του Γιώργου Λακόπουλου

Από τη στιγμή το ΕΣΡ κίνησε τη διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών , σε κάποια ΜΜΕ επέστρεψε η θεωρία "ο Τσίπρας είναι εχθρός της ενημέρωσης". Εννοούν πως ως Πρωθυπουργός δεν σήκωσε το τηλέφωνο για να δώσει εντολές σε τράπεζες να χορηγήσουν σε υπερδανεισμένους μιντιάρχες, νέα δανεικά και αγύριστα. Όπως έκαναν οι προηγούμενοι.

Κάποιοι πιστεύουν ότι τους ανήκει το προνόμιο να κατέχουν μέσα ενημέρωσης με ξένα λεφτα, ή ξένες συχνότητες και να τα χρησιμοποιούν για να κάνουν μπίζνες και κουμάντο στην πολιτική κατά τα συμφεροντα τους. Πχ να υποδεικνύουν σε πολιτικούς πως να συμπεριφερθούν , σε πρωθυπουργούς ποιους να βάλουν στην κυβέρνηση τους - απειλώντας ότι θα τη ρίξουν αν δεν συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους- και τους πολίτες πως να ψηφίσουν.

Αλλα και οι πιο μεγάλος φίλων των γάτων δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα αξίωναν να μην διενεργηθεί ο νεος διαγωνισμός για τις άδειες. Και θα έβαζαν τα καλύτερα παιδιά τους να βρίζουν την κυβέρνηση γιατι η πλάκα τελειώνει . Τζάμπα τέλος. Νταβατζηλίκι μηδέν... Όποιος θέλει άδεια θα πληρώσει για να την πάρει και θα ελέγχεται -κατά τον νόμο- για το τροπο χρήσης της, απέναντι στην κοινωνία. Ευρωπαϊκά πράγματα.

Το διαγωνισμό θα τον κανει το ΕΣΡ. Αλλά κανείς δεν έχει κότσια να τα βάλει με τον προεδρο του. Ο Αθ. Κουτρουμάνος, ακέραιος ως δικαστής , είναι ακέραιος και ως επικεφαλης της ανεξάρτητης αρχής και δεν προφέρεται για τα δόντια τους. Θα τους πάρουν με τις πέτρες αν επιχειρήσουν μπούλινγκ εναντίον του .

Γι αυτό την πέφτουν στον υπουργό Νίκο Παππά, με ψέματα. Όπως πχ ότι ο Παπας είναι υπευθυνος που δεν προχωρησε εξ αρχης το ΕΣΡ στην αδειοδότηση. Ομως το ΕΣΡ δεν λειτουργούσε – για να κανει τον διαγωνισμό-γιατι η ΝΔ επι Μητσοτάκη δεν έστελνε εκπρόσωπό στη σύνθεση του.. Για λογαριασμό ποιων να το έκανε άραγε; Άλλο ψεμα: ο "νόμος Παππά", είναι αντισυνταγματικός. Μούφα. Αντισυνταγματική κρίθηκε μόνο η διενεργεια του διαγωνισμού από τη ΓΓΕ - όπως τη νομοθέτησε η κυβέρνηση, αφου δεν μπορούσε να τον κανει το ΕΣΡ που κρατούσε καθηλωμένο η ΝΔ.

Στην ουσία το προβλημα τους με τον συγκεκριμένο νόμο… δεν βρίσκεται στο νόμο. Βρίσκεται στην καθ όλα λογική απόφαση του ΕΣΡ ότι αφου το κράτος πήρε 245 εκτ. ευρώ, από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε γιατι να πάρει λιγότερα από τον καινούργιο; Με απλή αριθμητική η κάθε μια από τις εφτά άδειες κοστολογήθηκε στα 35 εκατ.

Κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν. Τους βολεύει το "εύλογο τίμημα". Όπως τους βόλευαν οι "προσωρινές άδειες" . Προσωρινές για 27 χρόνια. Ως "εύλογο", εννοούν κάτι ψιλά. Σαν το παλιό "τέλος συχνοτήτων".

Η πλάκα είναι ότι τα παιδιά που ανέλαβαν να τα προπαγανδίσουν αυτά, περνούν τους υπολοίπους για κορόιδα. Έχουν την αξίωση να υποδείξουν στη Πολιτεία πόσο θα πουλήσει -μέσω του ΕΣΡ- την περιουσία της. Πόσα θα ζητήσει δηλαδή για κάθε τηλεοπτική άδεια.

Θεωρούν ότι 35 εκατομμύρια για μια δεκαετία είναι πολλά. Αλλά πολλά για ποιους; Εννοούν για ορισμένους από αυτούς που έχουν ήδη τους παράνομους σταθμούς. Αλλά γιατι να πάρουν αυτοι τις άδειες; Αν δεν έχουν τα λεφτά, ή δεν θέλουν να τα δώσουν, ή βρίσκουν ότι το κρατος πουλάει ακριβά , ας μην πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Γιατί πρέπει να είναι σώνει και καλά να παραμείνουν οι ίδιοι καναλάρχες; Στοιχειώδες Γουότσον…

SHARE: