Πολάκης: Παγκόσμιο σκάνδαλο με ελληνική πτυχή η Novartis

ΒΟΥΛΗ //  (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) 
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018.  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

«Προφυλάξατε κολλητούς και μεγάλες εταιρείες» καταλόγισε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο αν. υπουργός Υγείας και διέψευσε τους ισχυρισμούς Αδ. Γεωργιάδη ότι δεν έδωσε 65 εκατ. ευρώ στη Novartis.

Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια του μνημονίου δεν επηρέασε παρά ελάχιστα τη Novartis κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ταυτόχρονα διέψευσε τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη ότι επί των ημερών του δεν δόθηκαν 65 εκατ. ευρώ στη Novartis.

«Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο αλλά με ιδιαίτερη ελληνική πτυχή» είπε ο κ. Πολάκης και εξήγησε ότι η χώρα μας ήταν τιμή αναφοράς σε πρώτη φάση για 29 χώρες και μετά για άλλες 50 χώρες. «Μια υψηλή τιμή στην Ελλάδα μεταφραζόταν σε υψηλή τιμή αναφοράς σε άλλες χώρες» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Επίσης, κατέθεσε στοιχεία για τη φαρμακευτική δαπάνη που δείχνουν ότι την περίοδο 2012-2014 η Novartis κατέγραψε μακράν τις μικρότερες μειώσεις εσόδων στην ελληνική αγορά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες. Αντέκρουσε, όμως, και τον ισχυρισμό του κ. Γεωργιάδη ο οποίος είχε αρνηθεί ότι επί των ημερών του δόθηκαν 65 εκατ. ευρώ στην πολυεθνική εταιρεία. «Αν αθροίσει κανείς τις πληρωμές από το μήνα που ανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης φτάνουν τα 64,8 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Πολάκης. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Γεωργιάδη ότι έχει τρομοκρατηθεί τόσο πολύ που «πατάει πάνω στο θάνατο ενός κοριτσιού για να τον πλήξει».

Κατήγγειλε, επίσης, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2016 δεν διαπραγματεύτηκαν τιμή με τις φαρμακευτικές εταιρείες. «Κάποιοι τολμούν να μιλούν για σκευωρία» είπε ο κ. Πολάκης και υπενθύμισε ότι βουλευτές της ΝΔ (Ντόρα Μπακογιάννη, Λ. Αυγενάκης και άλλοι) είχαν καταθέσει το 2011 επερώτηση για το φάρμακο όπου κατήγγειλαν πιράνχας στο χώρο της υγείας, κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. «Μηνύστε και αυτούς» είπε και σημείωσε ότι τον Ιούνιο του 2014 ο Μάριος Σαλμάς κατήγγειλε τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι με το που ανέλαβε ανέβασε τη τιμή σε 265 φάρμακα και έβαλε μέσα στο δελτίο άλλα 100 φάρμακα.

«Η Novartis ήταν πρωτομάστορας στην ορχήστρα. Ένα από τα τρία παγόβουνα πάνω στα οποία προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα» είπε και ανέφερε ότι τα άλλα δύο «παγόβουνα» ήταν οι εξοπλισμοί και τα δημόσια έργα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η μάχη για το σκάνδαλο Novartis

ADVERTISING

SHARE: