Πολάκης σε Βαρουφάκη: ‘Διάβασα και έκλαψα το σχέδιό σου’

Πολάκης σε Βαρουφάκη: ‘Διάβασα και έκλαψα το σχέδιό σου’

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και του Γιάνη Βαρουφάκη

Με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του για τις διαπραγματεύσεις του 2015.

«Επειδή “διάβασα και έκλαψα”, το σχέδιο σου, ειδικά όταν συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε πουθενά αλλού στήριγμα, αποφασίσαμε συλλογικά να υπογράψουμε έναν συμβιβασμό για να μην οδηγήσουμε στη καταστροφή τα φτωχά και μεσαία στρώματα και να μη χρεώσουμε την Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με μια ιστορική και ανεπίστρεπτη ήττα. Γιατί εκεί οδηγούσε το σχέδιο σου» δηλώνει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Εγώ, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο του αναχωρητισμού, αλλά συνέβαλα με όλες μου τις δυνάμεις σε ένα τεράστιο αγώνα και πόλεμο με τους δανειστές και τη ντόπια διαπλοκή που τώρα σε κανακεύει. Για να καταφέρουμε ως κυβέρνηση νίκες για αυτούς που εκπροσωπούμε» επισημαίνει ο κ. Πολάκης.

Δείτε την ανάρτηση:

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο κ. Πολάκης είχε κατηγορήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι είναι είτε πολύ λίγος είτε ύπουλος καθώς δεν περίμενε να γίνει «στοιχείο του πολέμου φθοράς από το προηγούμενο σύστημα εξουσίας».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε την Κυριακή μέσω της ιστοσελίδας του. Όπως γράφει συνεχίζει τον αγώνα που έδιναν μαζί κατά των μνημονιακών πολιτικών και όσων έλεγαν ναι σε όλα καθώς όπως σημειώνει με νόημα “σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα εκτός από “το πολιτικό προσωπικό που εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές και που λέει τώρα το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ για «εβδομαδιαίο επεισόδιο του κ. Βαρουφάκη», «μη έντιμη στάση» και «ανοησίες».

Την ανάγκη να διερευνηθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως εξήγησε τις συνέπειές της πληρώνουν σήμερα οι πολίτες.

«Γίνανε συζητήσεις, κατατέθηκαν ιδέες, αλλά η κυβερνητική επιλογή ήταν να ιεραρχήσουμε το συμφέρον της χώρας και να μείνουμε στο ευρώ» δήλωσε από πλευράς του στον σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα