Πολάκης: Βρέθηκε μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014

Πολάκης: Βρέθηκε μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014 Eurokinissi

"Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η offshore του υπουργείου Υγείας" κατήγγειλε στην Εξεταστική ο κ. Πολάκης και ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα. Χαρακτήρισε "αρχιμαέστρο της συμμορίας" τον πρώην διευθυντή Θ. Παπαδημητρίου

Την ύπαρξη μαύρης τρύπας ύψους 230 εκατ. ευρώ την περίοδο 2007-2014 έχουν εντοπίσει οι ελεγκτές στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπως αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση εισαγγελέα.

Καταθέτοντας με δική του πρωτοβουλία στην Εξεταστική που διερευνά το σκάνδαλο ο κ. Πολάκης αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών από το 2007 μέχρι το 2014 καταγράφηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισροές πραγματικού χρήματος 750,3 εκατ. ευρώ (κρατική χρηματοδότηση, δάνεια, δωρεές, ΟΠΑΠ, χορηγίες). Από τα απολογιστικά στοιχεία όμως αποδεικνύεται ότι στους απολογισμούς υπάρχουν καταγεγραμμένες πληρωμές μόλις 522,2 εκατ. ευρώ. “Πού πήγαν τα λεφτά;” διερωτήθηκε ο κ. Πολάκης και ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα. Σημείωσε μάλιστα ότι η “μαύρη τρύπα” δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από το αποθεματικό του ΚΕΕΛΠΝΟ που φτάνει μόλις τα 3 εκατ. ευρώ εάν αθροιστούν δεκάδες λογαριασμοί που είχε το κέντρο σε τράπεζες ανά την Ελλάδα.

“Η λογική ήταν φάτε παιδιά να φάμε” κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και ανέφερε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελούσε την “offshore του υπουργείου Υγείας”. Μίλησε δε για “συμμορία” που λυμαινόταν το ΚΕΕΛΠΝΟ με “αρχιμαέστρο” τον πρώην διευθυντή του κέντρου Θεόδωρο Παπαδημητρίου. Υπογράμμισε δε ότι με απόφαση του 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρέθηκε από το δημόσιο λογιστικό και απεγκατατάθηκε το λογισμικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοιχεία για την περίοδο 2012-2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα