Πόλεμος ΕΣΗΕΑ- ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών για την εισβολή Χρυσαγιτών στα γραφεία της προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απέδιδε ευθύνες στην κυβέρνηση. "Η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό φερέφωνο" σχολίασε η Κουμουνδούρου

H εισβολή στελεχών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά και "πόλεμο" μεταξύ της Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε ειδικότερα την αντίδραση της Κουμουνδούρου, καθώς απέδιδε εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στην κυβέρνηση.

"Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η «Χρυσή Αυγή», για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων. Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω. Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του «να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη», υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης».

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό της ρόλο, ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η «διακριτικότητα» που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές αρχές", ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του σχολίασε σε οργισμένο ύφος:

"Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σύμφωνα με την οποία η σημερινή βίαιη ενέργεια των Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση στα γραφεία της οφείλεται στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΣΗΕΑ είναι συνδικαλιστικό όργανο και όχι κομματικό φερέφωνο. Η ανακοίνωση αυτή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει. Καταλήγει μόνη της η ΕΣΗΕΑ να προσφέρει τελικά κάλυψη στους Χρυσαυγίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του και τα στελέχη χωρίς καμία εξαίρεση, και καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής τους διαδρομής, έχουν δώσει αγώνες ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό. Δεν ανακάλυψε όψιμα τη φασιστική απειλή όπως η Νέα Δημοκρατία που για χρόνια κάλυψε την δράση της και πρόσφερε πολιτική νομιμοποίηση στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Θυμίζουμε εξάλλου ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει στις τάξεις του πρώην και νυν ακροδεξιούς και εθνικιστές . Ας μην το ξεχνάει αυτό η ΕΣΗΕΑ."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ για ΧΑ: Η ΝΔ επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων

Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ με ΧΑ βλέπει η ΝΔ

Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ

ADVERTISING

SHARE: