Πόλεμος Καμμένου – Βενιζέλου για υποβρύχια, Τσοχατζόπουλο και Marfin

Πόλεμος Καμμένου – Βενιζέλου για υποβρύχια, Τσοχατζόπουλο και Marfin

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι αθώωσε τον Τσοχατζόπουλο χαρακτηρίζοντας τους λογαριασμούς του αριθμούς τηλεφώνου. Έξαλλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Καμμένο ότι είναι «αμετανόητος» και «ανάξιος για υπουργός» (Vids)

Μονομαχία που ξεπέρασε σε ένταση ακόμη και την αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με σκληρότατες εκφράσεις και εκατέρωθεν καταγγελίες για υποθέσεις διαπλοκής. 

Την αρχή έκανε ο κ. Καμμένος ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει σχέσεις με τη Marfin του κ. Βγενόπουλου, ότι υπήρξε ο ιθύνων νους πίσω από τον αποτυχημένο νόμο περί ευθύνης υπουργών και ότι ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με τους χειρισμούς του στην υπόθεση των υποβρυχίων. Οι αναφορές του κ. Καμμένου έκαναν έξαλλο τον κ. Βενιζέλο ο οποίος εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον του και ζήτησε επανειλημμένως τον λόγο με αποτέλεσμα να στραφεί εναντίον του σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Όταν τελικά έλαβε το λόγο ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ. Καμμένου λέγοντας ότι είναι ανάξιος για υπουργός και ότι αλλάζει θέσεις δύο φορές την ημέρα. Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των χειρισμών του στην υπόθεση των υποβρυχίων λέγοντας ότι προστάτευσε τα χρήματα του Δημοσίου. Επίσης υπερασπίστηκε και το νόμο περί ευθύνης υπουργών ισχυριζόμενος ότι κατέστη αυστηρότερος. 

Απαντώντας ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι έχει αναλάβει κατ’ επάγγελμα να καλύπτει σκάνδαλα. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε στο παρελθόν τον κ. Τσοχατζόπουλο λέγοντας το “αμίμητο”: «δεν πρόκειται για λογαριασμούς αλλά για αριθμούς τηλεφώνων». Επανήλθε μάλιστα στο θέμα των υποβρυχίων λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «χρέωσε τον ελληνικό λαό» και προανήγγειλε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα