Πολιτική θύελλα για τη χιονισμένη Μόρια

Πολιτική θύελλα για τη χιονισμένη Μόρια

Οι εικόνες από τις σκηνές των προσφύγων θαμμένες στο χιόνι, αλλά και οι καταγγελίες για την απαγόρευση στους φωτογράφους να τραβήξουν τον καταυλισμό, προκάλεσαν την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Σταύρου Θεοδωράκη

Βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις εικόνες με τις σκηνές των προσφύγων στη Μόρια θαμμένες στο χιόνι, αλλά και τις καταγγελίες  για την απαγόρευση στους φωτογράφους να τραβήξουν τον καταυλισμό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε μέσω twitter πως είναι “Θλιβερή η εικόνα μιας χώρας που αφήνει ανθρώπινες ψυχές να θάβονται κάτω από χιόνι” και αναρωτήθηκε: “Πού είναι η ευαισθησία;”


Εν τω μεταξύ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε έντονη αντιπαράθεση με τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για το θέμα.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι εστίασαν την κριτική τους και στην καταγγελία απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών στη Μόρια.

“Η απαγόρευση λήψης φωτογραφιών στη Μόρια είναι ωμός και αφτιασίδωτος σταλινισμός. Η αλήθεια ωστόσο δεν αλλάζει και ας μην φωτογραφίζεται. Έχουν τους ανθρώπους να παγώνουν σε σκηνές θαμμένες στο χιόνι. Εκεί όμως θάφτηκε και ο ψευτοανθρωπισμός τους.Η ανικανότητα και η αναλγησία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ξεδιπλώθηκε στη Μόρια σε όλο της το μεγαλείο”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης εξαπέλυε επίθεση στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση για τις δηλώσεις του σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στη Μόρια σε σκηνές μέσα στη βαρυχειμωνιά.

«Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και στο χιόνι, μέσα σε απάνθρωπες και επικίνδυνες συνθήκες. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει το ταχύτερο δυνατό, με την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων σε κλειστούς θερμαινόμενους χώρους και την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, για τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων.

Με ανάρτησή του στο Twitter και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την απαγόρευση λήψης φωτογραφιών στους προσφυγικούς καταυλισμούς:

“Σταλινική λύση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απαγόρευσαν τη λήψη φωτογραφιών στους παγωμένους καταυλισμούς. Δεν θα τους βλέπουμε, δεν θα νοιαζόμαστε.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα