Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Ευκαιρία να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Ευκαιρία να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στήριξη στην κυβέρνηση όσον αφορά στο χειρισμό του Σκοπιανού, κατηγορώντας τη ΝΔ για μικροπολιτική στάση. Συνεδρίαση ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, εν όψει ψήφισης προαπαιτούμενων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπου αποτυπώθηκε η θέση του κόμματος για σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων.

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.Την περίοδο δηλαδή κατά την οποία αναμένεται να ψηφίζεται ή να έχει μόλις ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, για το οποιο το Μαξίμου θέλει να διασφαλίσει το μέγιστο δυνατό συντονισμό κυβέρνησης- κόμματος προς αποφυγήν εσωστρέφειας

Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ειδικότερα αναφέρεται:

“Συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και την προετοιμασία για την προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ. Στο Πολιτικό Συμβούλιο, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση  σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. 

Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.  Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα