Πολλαπλά μηνύματα από Γεννηματά και ‘πόρτα’ σε Φλαμπουράρη

Πολλαπλά μηνύματα από Γεννηματά και ‘πόρτα’ σε Φλαμπουράρη
President of Pasok party, Fofi Gennimata, delivers a pre-election speech to his supporters in Athens, Greece on Nov. 9, 2017. / , o 9 , 2017 sooc

Για την αδιαπραγμάτευτη αυτόνομη πορεία της νέας παράταξης μίλησε η χθες η Φώφη Γεννηματά, κλείνοντας έτσι την πόρτα στο άνοιγμα που πραγματοποίησε προς αυτή ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με συνέντευξη του στο «Έθνος» της Κυριακής

Μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις έστειλε χθες, με  την ομιλία της στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά. Τα βασικά «ραβασάκια» εστάλησαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, χωρίς όμως να και οι σπόντες προς το εσωτερικό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Αν κάτι θέλησε να ξεκαθαρίσει για πολλοστή φορά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, αυτό ήταν η αδιαπραγμάτευτη αυτόνομη πορεία της παράταξης. Όσοι παρακολούθησαν την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, κατάλαβαν ότι έκλεισε ερμητικά την «πόρτα» που άνοιξε προς την Κεντροαριστερά ο Αλέκος Φλαμπουράρης, με συνέντευξη του στο «Έθνος» της Κυριακής. «Το Κίνημα Αλλαγής ούτε καθοδηγείται ούτε πολύ περισσότερο χειραγωγείται με οποιασδήποτε μορφής επιθέσεις. Είτε πρόκειται για  επιθέσεις δήθεν φιλίας είτε για  επιθέσεις συκοφαντίας», τόνισε η Φ. Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δρόμος για οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στρωμένος με αγκάθια και όχι με ροδοπέταλα.

Στην ίδια γραμμή με την αρχηγό βρέθηκαν και οι στενοί της συνεργάτες. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω», σχολίαζαν για την επιχειρούμενη προσέγγιση από την πλευρά του υπουργού Επικρατείας, ξεκόβοντας και αυτοί με τη σειρά τους κάθε συζήτηση.  

Την ίδια στιγμή, η Φ. Γεννηματά φρόντισε να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία, επιμένοντας στη γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι στους δύο σημερινούς μεγάλους πολιτικούς πόλους. « (Η ΝΔ) Αμήχανη επειδή με την μετάλλαξη του ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στα χωράφια της, εγκλωβίζεται στην αντίφαση να ζητά την ψήφο των πολιτών, για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική, καλύτερα, επειδή αυτό εγγυώνται οι επιδόσεις της στην άσκηση νεοφιλελεύθερων  πολιτικών», υποστήριξε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Αν και τα ενδοπαραταξιακά βρίσκονται σε πλήρη ύφεση μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε η κα. Γεννηματά στις πρόσφατες εκλογές, δεν παρέλειψε να στείλει μηνύματα και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. «Θα διαμορφώσουμε ένα νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς απαλλαγμένο από τις κατεστημένες λογικές, των μηχανισμών, της ίντριγκας, των αρχηγίσκων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, επιθυμία της ίδιας δεν είναι άλλη παρά η απαλλαγή της παράταξης από τέτοια φαινόμενα εσωστρέφειας που την πλήγωσαν σχεδόν ανεπανόρθωτα τα τελευταία δύσκολα επτά χρόνια.

Παρέμβαση Ανδρουλάκη

Από τις τοποθετήσεις των υπολοίπων πέντε μελών (τεσσάρων, καθώς απουσίαζε για λόγους υγείας ο Γιώργος Παπανδρέου) του Πολιτικού Συμβουλίου, ξεχώρισε εκείνη του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο νεαρός ευρωβουλευτής ξανά άνοιξε τη συζήτηση για την ύπαρξη δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, μετά τη διαφωνία ΔΗΣΥ και Ποταμιού στην διάταξη για την απεργία που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο. Όπως ανέφερε, η διαφορετικότητα είναι σεβαστή εντός του πολυκομματικού φορέα, «αλλά η φωνή στη Βουλή πρέπει να είναι μία και ενιαία για να δημιουργήσουμε κοινωνικό ρεύμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ».

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα