Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα Μαξίμου με τη Συγγρού

Πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα Μαξίμου με τη Συγγρού
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας ΔΗμοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ανοίγει σιγά – σιγά η 'βεντάλια' των διαφωνιών μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ μετά τη σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Η στοχοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να ενταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς στην κυβέρνηση πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός «υπερτερεί στα σημεία» σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν στο NEWS 247 πως πέρα από το γεγονός πως η ΝΔ δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα «δείχνει ένα άγχος για την εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή».

Η ίδια κυβερνητική πηγή τόνιζε χαρακτηριστικά πως «καταλαβαίνουμε πόσο τους χαροποιεί ότι κατάφεραν να εκλέξουν αρχηγό, αλλά και κάποια επαφή με την πραγματικότητα δεν θα τους βλάψει».

Η κόντρα για την ΕΡΤ

Με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να επισκέπτεται το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να δηλώνει πως «δεν θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ», η αξιωματική αντιπολίτευση άνοιξε ένα νέο μέτωπο στο ίδιο βεβαρημένο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μετά την αδειοδότηση των καναλιών και την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η απάντηση δεν ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Τα «έργα και οι ημέρες» της ΝΔ στη Δημόσια  Ραδιοτηλεόρασh είναι  πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις της, ως το αντισυνταγματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, η ΝΔ έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ανεξάρτητη ενημέρωση. Ευτυχώς, οι μέρες αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και με τo νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, βάζει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στηn ενημέρωση και tην ψυχαγωγία, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ.”

Συνεχίζεται η διαφωνία για τους μετακλητούς

Στην αντεπίθεση, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, πέρασε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στον Άδωνι Γεωργιάδη για τους μετακλητούς υπαλλήλους με αφορμή την ανάρτησή του στο twitter.

Μάλιστα από το υπουργείο κάνουν λόγο για «ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκρισίας, φθηνού  λαϊκισμού  και απροκάλυπτης στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων της».

Όπως επισημαίνουν, μετά και την κόντρα στη Βουλή Τσίπρα – Μητσοτάκη για το θέμα, ο πίνακας τον οποίο επισυνάπτει ο κ.Γεωργιάδης αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων σε ολόκληρο το Δημόσιο συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σε γραφεία βουλευτών και στην Αυτοδιοίκηση, κατά το μήνα Νοέμβριο του 2015.

Αυτό που διευκρινίζουν είναι πως οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, ανέρχονται σε 643, ανάμεσα σε αυτούς και ειδικοί επιστημονικοί σύμβουλοι και συνεργάτες.

Μάλιστα προχωρούν σε σύγκριση τονίζοντας πως «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε, τον Δεκέμβριο του 2014, 649 μετακλητούς υπαλλήλους συν 524 ειδικούς και επιστημονικούς συμβούλους και συνεργάτες, στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, τους οποίους, για ευνόητους …επικοινωνιακούς λόγους δεν εμφάνιζε ως μετακλητούς».

Δηλαδή, όπως αναφέρουν, 1173 στο σύνολο. Σχεδόν τους διπλάσιους από όσους υπηρετούν σήμερα στις ίδιες θέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα