Πώς το συλλαλητήριο καταπίνει τον Μητσοτάκη

Πώς το συλλαλητήριο καταπίνει τον Μητσοτάκη
Meeting of the Political Committee of New Democracy Party, in Athens, Greece on Jul. 12, 2017. / 12 , 2017. Sooc

Ο Γ. Λακόπουλος γράφει για το πρώτο μεγάλο θέμα, που έχει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός κόμματος

Του  Γ. Λακόπουλου

Τα συλλαλητήρια είναι σαν τα δημοψηφίσματα: ποτέ δεν ξέρεις που σε βγάζουν. Στα δημοψηφίσματα ,έλεγε ο Μιττεράν οι ψηφοφόροι απαντούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από το ερώτημα. Από τα συλλαλητήρια μπορεί να προκύψει οτιδήποτε εκτός από αυτό που επιδίωκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέρα από το πανθομολογούμενο: όπως δεν το έχει στα μικρά θέματα, δεν το έχει και στα μεγάλα. Το πρώτο εθνικό θέμα που αντιμετωπίσει ως αρχηγός τον αποκάλυψε. Σαν στρουθοκάμηλος νόμισε ότι κρυβόταν. Δεν είδε ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι θηλειά στο δικό του λαιμό, γιατί δημιουργεί τετελεσμένα γι αυτόν. Κανείς δεν θα κατηγορήσει τον Τσίπρα αν πει: έτσι το βρήκα έτσι το αφήνω. Αν το λύσει θα γράψει ιστορία.

Όχι εξ αιτίας του Πρωθυπουργού, στο Σκοπιανό η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενή θέση: όλοι αποκαλούν τη γειτονική χώρα “Μακεδονία”. Είναι η τελευταία ευκαιρία αυτό να αλλάξει: το δηλώνει η διεθνής κοινότητα και οι άνθρωποι της λογικής στην Ελλάδα. Αν το συλλαλητήριο πετύχει το σκοπό του τα Σκόπια , θα ονομάζονται οριστικά “Μακεδονία”. Ποιος Έλληνας πατριώτης το θέλει;

Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος: έκρυψε με μικροκομματισμό την αλήθεια. Η κυβέρνηση μπήκε στη διαπραγμάτευση με βάση την εθνική γραμμή: όπως διαμορφώθηκε επι ΝΔ το 2008, με τη συνδρομή του ΠΑΣΟΚ. Για να διορθώσει τον όλεθρο του 1992. Ο Μητσοτάκης την υπονόμευσε, αλλοιώντας ακόμη και τη μνήμη. Είπε στον Πύργο: “Για να λύσουμε το ζήτημα των Σκοπίων δίνουμε μάχες από τις αρχές τις 10ετίας του ’90 μέχρι σήμερα” . Η αποστασία Σαμαρά ,η ανατροπή του πατέρα του και η σημερινή στάση του, είναι “μάχη για λύση”; Εδώ γελάνε ή κλαίνε;

Ο συνδυασμός δίψας για εξουσία με τα πολιτικά του ελλείματα τον ξεπέρασε. Δεν βγήκε από το στόμα του αν δέχεται σύνθετη ονομασία. Θα τον ανατίναζαν οι Σαμαράς-Γεωργιάδης. Από ιδιοτέλεια και άγνοια των παραμέτρων της υπόθεσης, έπαιξε με το εθνικό θέμα . Ποντάρει στα συλλαλητήρια δίκην αντικυβερνητικών εκδηλώσεων και γύρισε την πολιτική και το κόμμα του δεκαετίες πίσω. Άραγε θα επαναφέρει το αίτημά για εκλογές λόγω του … συλλαλητηρίου. Ο Μανόλης Αναγνωστάκης θα έλεγε:”Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε”.

Στην πολιτική αυτό είναι το δράμα όσων κάνουν πολιτική με κόλπα. Αν το συλλαλητήριο ήταν αντικυβερνητική εκδήλωση ποιο είναι το επόμενο βήμα; Εκλογές λόγω του Σκοπιανού; Και πως θα πάει σ αυτές τις εκλογές; Με συνθέτη ονομασία; Μα αυτό ήθελαν να αποκλείσουν όσοι μετείχαν στα συλλαλητήρια: “ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγά του”. Ευθυγράμμιση με το συλλαλητήριο; Είναι σαν να παραδίνει τα κλειδιά της ΝΔ στον Κασιδιάρη και τη χώρα στην απόλυτη ήττα..

Το χειρότερο θα ακολουθήσει. Εφόσον η λύση με συνθέτη ονομασία εγκριθεί από τη Βουλή , θα την αποδεχθεί η ΝΔ; Τότε θα τον πάρουν με τις ντομάτες αυτοί που έστελνε στα συλλαλητήρια. Θα την καταγγείλει με καινούρια συλλαλητήρια; Η θα υποσχεθεί αν γίνει πρωθυπουργός θα την ανατρέψει; Δεν θα υπάρχει σώφρων άνθρωπος στον πλανήτη που να μην τον αποδοκιμάσει. Όπως θα συμβεί αν εξ αίτιας του η λύση ακυρωθεί και μείνει το “Μακεδονία”

Ο Μητσοτάκης έβαλε το κεφάλι του στη λαιμητόμο. Για να προσελκύσει επαγγελματίες υπερπατριώτες, ακροδεξιούς, εθνικιστικές, παρεκκλησιαστικούς , γραφικούς – και τους …Ελληνοαμερικανούς- οδήγησε στο συλλαλητήριο τους καλοπροαίρετους οπαδούς του κόμματος του, που πίστεψαν ότι προσφέρουν υπηρεσία στη χώρα. Έτσι όμως έγινε τμήμα της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Αν όχι σπόνσορας της Χρυσής Αυγής.

Τώρα βρίσκεται στο κενό . Αν κοιτάξει γύρω του θα δει πως τον αντιμετωπίζουν όλοι: πολιτικά στελέχη της ΝΔ του, οι σοβαρές εφημερίδες της παράταξης ,οι έγκυροι αναλυτές, ο Σημίτης, ο Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι. Άνοιξε το συλλαλητήριο και τον κατάπιε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα