Που πήγε ο Κιμ; H 'κομμένη' φωτογραφία του υπουργείου Οικονομικών

Μετά το θόρυβο γύρω από τον Αμερικανό σύμβουλο της κυβέρνησης Γκλεν Κιμ, αποφάσισαν να τον κόψουν από τη φωτογραφία Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ. Πώς σχολιάζει το γεγονός το Ποτάμι

Ο Γκλεν Κιμ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του Ιουλίου, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, αποτέλεσε πολλές φορές σημείο τριβής για την κυβέρνηση, τόσο για το "αμαρτωλό" παρελθόν του, όσο και για τις φήμες γύρω από την υπέρογκη αμοιβή του.

Το όνομα του κορεάτικης καταγωγής Αμερικανό επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στην φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση του υπουργείου, είχε κοπεί ο σύμβουλος του υπουργού, τον οποίο αποκάλυψε ο Ολλανδός πολιτικός, ανεβάζοντας και ο ίδιος τη φωτογραφία από τη συνάντηση, αλλά όχι κομμένη.

"Η Κυβέρνηση αυτή κερδίζει επάξια το χρυσό ψαλίδι, καθότι ψαλιδίζει άριστα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ενημέρωση των πολιτών" δηλώνει με αφορμή το περιστατικό ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης που σημειώνει πως όσες φορές έχει καταθέσει ερώτηση στον υπουργό για τον κ. Κιμ, αυτή έχει "κοπεί".

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη:

Οι κομμένες φωτογραφίες και η άρνηση για ενημέρωση του Κοινοβουλίου»

Στις 17/08/2015 είχα καταθέσει ερώτηση για τον ρόλο του κ. Κιμ και των άλλων ξένων συμβούλων του Υπουργού στη διαπραγμάτευση της χώρας με τους θεσμούς.

Η απάντηση «κόπηκε» από την Κυβέρνηση.

Στις 29/10/2015 επανήλθα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θέτοντας ακριβώς τα ίδια ερωτήματα για τον ρόλο και την αμοιβή των ξένων συμβούλων.

Η απάντηση «κόπηκε» ξανά από την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή μου που είχα επικρίνει τη σχεδόν πάγια τακτική του Υπουργείου να μην απαντά στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, η απάντηση «κόπηκε» για άλλη μια φορά και δεν είπαν τίποτα.

Ακόμα και όταν κατά τη συζήτηση για την κύρωση των 12 ΠΝΠ του καλοκαιριού στις 10 Νοεμβρίου επανήλθα ρωτώντας την ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» την απάντηση.

Χθες έκοψαν τον κ. Κιμ από τη φωτογραφία.

Η Κυβέρνηση αυτή κερδίζει επάξια το χρυσό ψαλίδι, καθότι ψαλιδίζει άριστα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ενημέρωση των πολιτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Die Welt: Ο Αμερικανός άγνωστος σύμβουλος του Τσίπρα που ανέλαβε τη διαπραγμάτευση. Από τη Lehman Brothers στη Σύνοδο Κορυφής

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ σε Κορεάτη σύμβουλο

ADVERTISING

SHARE: