Πρεμιέρα για την ‘κοινή-διπλή’ Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

Πρεμιέρα για την ‘κοινή-διπλή’ Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ειδική εκδήλωση για τα μέλη της εθνικής αποστολής που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Τον δρόμο πάνω στον οποίο θα βασίσουν την αντιπολιτευτική τους τακτική οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες του Κινήματος Αλλαγής, αναμένεται να χαράξει στις 13.30 η Φώφη Γεννηματά

Στην πρώτη κοινή, πανηγυρική συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων όσων συμμετείχαν στις προσπάθειες που οδήγησαν στη σύσταση του Κινήματος Αλλαγής.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου που έφερε εις πέρας με επιτυχία το εγχείρημα της ενδοπαραταξιακής εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα, ο τελευταίος αναμένεται να απευθύνει και έναν σύντομο χαιρετισμό πριν πάρουν τον λόγο η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι επικεφαλής του Κινήματος και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, αναμένεται να τοποθετηθούν αναλυτικά τόσο στη δράση που θα αναπτύξουν από κοινού το επόμενο διάστημα στη Βουλή, όσο και το πολιτικό στίγμα του νέου φορέα στο δρόμο προς το ιδρυτικό του συνέδριο.

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσει να αναδείξει τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ως την αντιπολιτευτική γραμμή κρούσης της Κεντροαριστεράς. Εκεί εκτιμά ότι θα διεξαχθεί η μεγάλη σύγκρουση των επόμενων μηνών, με αρχή την συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, αναμένεται να εστιάσει και σε όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, όπως είναι η τροπολογία Αχτσιόγλου που βάζει εμπόδια στην προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία, η συμφωνία για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες και φυσικά στην μη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Από τα παραπάνω γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης Γεννηματά. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα μείνει στο απυρόβλητο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να στρέψει τα πυρά της προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία και θα κατονομάσει ως κόμμα της βαθιάς συντήρησης.

Με βάση τα παραπάνω, σκοπεύει να θεμελιώσει την αρχή της πολιτικής και ιδεολογικής αυτοτέλειας της παράταξη, που όπως αναμένεται να συμπληρώσει, δημιουργήθηκε για να καταστεί πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και όχι συμπλήρωμα του ενός ή του άλλου σημερινών ισχυρών πολιτικών πόλων της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα