Πρεσβεία ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα για ενίσχυση συνεργασίας

Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ταλίν της Εσθονίας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ταλίν της Εσθονίας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Όλα όσα αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι των συνομιλιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

Θέματα άμυνας, επενδύσεων, ασφάλειας και ενέργειας καθώς και όλα όσα συνδέουν τον αμερικανικό και τον ελληνικό λαό, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 17 Οκτωβρίου, στην Ουάσιγκτον, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση που έκανε μέσω του Facebook, σημειώνεται ότι «ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας και εκδήλωσης της κοινής δέσμευσης στις δημοκρατικές αξίες, που είναι τόσο σημαντικές για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας σε όλο τον κόσμο».

Τη συνάντηση είχε ήδη επιβεβαιώσει μια μέρα νωρίτερα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. «Πιστεύω ότι αυτή η ημερομηνία (17 Οκτωβρίου) είναι ακριβής», δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στους δημοσιογράφους στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η προεδρία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ

ADVERTISING

SHARE: