Προκαταρκτική εξέταση για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Συνεδρίσαη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίσαη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Προκαταρκτική εξέταση για τα τραπεζικά δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα αλλά και τα ΜΜΕ του παραδοσιακού Τύπου, αναμένεται να διενεργήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Την παραγγελία για την επίμαχη έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία ζήτησε να διακριβωθεί η τέλεση ή μη αυτεπάγγελτα διωκομένων αδικημάτων, ενώ διαβίβασε στους εισαγγελικούς λειτουργούς το τελικό πόρισμα της Βουλής γύρω από τη νομιμότητα των επίμαχων δανείων, όπως καταγράφηκε μετά τις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Παράλληλα, ζητείται αν κριθεί απαραίτητο από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ανασυρθεί από το αρχείο το παλαιό πόρισμα του 2013, το οποίο αρχειοθετήθηκε ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από βουλευτές της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ADVERTISING

SHARE: