Προς άρση απορρήτου για τις συνακροάσεις στο ΚΚΕ

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ παραδέχτηκε στη Βουλή ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι εκτεθειμένες. "Αν είναι κάτι σημαντικό, καλύτερα να το δώσεις γραπτώς" σημείωσε

Σε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών αριθμών που προκάλεσαν τις συνακροάσεις των ΚΚΕ αναμένεται να προχωρήσουν οι αρχές όπως προέκυψε από την κατάθεση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΕΑΕ) Χρήστου Ζαμπίρα ο οποίος παραδέχτηκε μάλιστα ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν προστατεύονται επαρκώς.

«Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τη δρομολόγηση τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που έγιναν οι συνακροάσεις και να δούμε από που έγινε η κλήση. Ερευνώντας τις διαδρομές προσπαθούμε να δούμε τι έγινε» είπε ο κ. Ζαμπίρας ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με το ζήτημα των συνακροάσεων. Ο κ. Ζαμπίρας ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν η έρευνα να μην καταλήξει σε τηλεφωνικούς αριθμούς αλλά θα εντοπιστεί ο τόπος προέλευσης της κλήσης (τηλεφωνικό κέντρο, πόλη, χώρα). Όμως, τόσο η Πρόεδρος της Θεσμών και Διαφάνειας όσο και ο βουλευτής Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσαν, πάντως, ότι μπορεί το ΚΚΕ να ζητήσει άρση απορρήτου προκειμένου να εκδοθεί το απαραίτητο εισαγγελικό βούλευμα για την αποκάλυψη των τηλεφωνικών αριθμών. Ο κ. Ζαμπίρας ανέφερε επίσης ότι η ΑΔΑΕ επισκέφθηκε ήδη τον ΟΤΕ και σκοπεύει να πάει και στους άλλους τηλεφωνικούς παρόχους για να ερευνήσει το θέμα.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η παραδοχή του κ. Ζαμπίρα στη Βουλή ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν προστατεύονται επαρκώς. «Είμαστε εκτεθειμένοι. Αν είναι να πεις κάτι σημαντικό καλύτερα να το δώσεις γραπτώς» είπε ο κ. Ζαμπίρας συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Απορρίφθηκε αίτημα Βενιζέλου για τη λίστα Μπόργιανς

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε, πάντως, την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να συζητηθεί στην επιτροπή το θέμα της λίστας Μπόργιανς και της τυχόν εμπλοκής πολιτικών προσώπων με αφορμή σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται δήθεν δημοσιογραφικά στοιχεία για πολιτική αλητεία» και ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα τα έχει στην κατοχή της μόνο η κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

OTE: Καμία ένδειξη τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο μας

Καθαρές απαντήσεις για τις συνακροάσεις, ζητά ο Κουτσούμπας

ADVERTISING

SHARE: