Προς διορθωτικό ανασχηματισμό μετά (και) την παραίτηση Παπαδημητρίου

Προς διορθωτικό ανασχηματισμό μετά (και) την παραίτηση Παπαδημητρίου
Φωτογραφία αρχείου Εurokinissi

Ένα βήμα πριν τον ανασχηματισμό φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς πλέον οι κενές θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο είναι τρεις μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για έναν διορθωτικό ανασχηματισμό στην κυβέρνηση έπειτα από την παραίτηση και του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, συζύγου της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε χθες βράδυ με τον Αλέξη Τσίπρα και τού εξήγησε πως, μετά την παραίτηση- αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου, η παραίτησή του από το κυβερνητικό σχήμα είναι μονόδρομος.

Εξάλλου, για τον λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομίας είχε αποχωρήσει χθες βράδυ από το περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Τρίπολη, παρότι σήμερα έχει προγραμματιστεί το “μίνι υπουργικό” με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν  εκείνος κλείσει με ομιλία του τις εργασίες του Συνεδρίου.

Αλλαγές

Τούτων δοθέντων, ο χρόνος από αύριο μετρά αντίστροφα, καθώς πλέον οι θέσεις που “χηρεύουν” στο υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να πληρωθούν: πρόκειται για το υπουργείο Οικονομίας, για την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αλλά και για το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Παιδείας, που μένει κενό μετά την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι. Συν τοις άλλοις, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας φέρεται να έχει συμφωνήσει με το Μαξίμου πως ο κύκλος του στην κυβέρνηση έχει κλείσει, ενώ οι “διορθωτικές κινήσεις” θα περιλαμβάνουν, κατά πάσα πιθανότητα και την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα